Er det Aladdins lampe jeg har funnet mon tro?

Var det Alladins lampe jeg fant på bruktbutikken denne uken?

Kanskje det plutselig dukker opp en magisk ånd…. ♥ 

Det har ihvertfall vært en spennende dag, for i dag tok de kontakt fra en avis og ville komme hit å skrive om meg, eller det vil si om det jeg holder på med..:)

Er det noen av dere som vet noe / kan si noe om dette settet?

Det eneste stempelet jeg kan finne er E.P.N.S 11 men etter å ha googlet det har jeg skjønt det sånn at det ikke sier noe annet en at det er sølv, nysølv, eller sølvplett.

Kan du gjette hvor mye jeg betalte?


Ønsker DEG en fortsatt fin kveld og en riktig god helg ♥ 

Klem fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her → Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden


#bruktfunn #loppis #interiør #interior #antikk #sølvkjele #sukkerskål #fløtemugge #aladdinslampe #aladdin #magisk #ånd #godhelg #gjenbruk #redesign #diy

Februar – fullspekket av kreativitet og store forandringer her hjemme

Det er så gøy å ta et tilbakeblikk når man har hatt måneder som denne, for februar har virkelig vært en kreativ måned.

Til tross for en uke rett ut på sofaen og en uke på halv tolv, utslått av sykdom, har det jammen blitt litt av hvert ser jeg nå.

Her kommer en oppsumering av februar i korte trekk:

Lek med roser, rub-ons og frostspray


En Trysiltur, som også blir masse hundekos, men denne gangen ble desverre turen veldig amputert på grunn av sykdom.

Hekling,


orange duppeditter,

Nytt bord og ny stue med fargen Solid

Jeg har gått bananas med kobberspray

hatt noen virkelige funn

og jammen har det blitt masse kos og god mat også…:)

I dag fikk jeg øye på denne gule blomsten ♥ GULT er KULT og gjett om jeg ble hoppende glad, for dette må jo være et skikkelig vårtegn?


Har du hatt en fin februar måned?

 

Minner om min giveaway – hvor du kan vinne nydelig putetrekk hvor jeg trekker en vinner i morgen kveld ♥

Ønsker deg en superduper fredag videre!

Klem fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

#gjenbruk #hekling #crocheting #interior #interiør #interiör #håndarbeid #hobby #håndlaget #mydesign #gulvteppe #hekletteppe #fillerye #ragrug #redesign #blogg #kreativ #crochetrug #kreativ #inspirasjon #craft #recycle #blogg #mydesign #diy #diyteppe #diyragrug #reduce #upcycle #create #utfordring #konkurranse #gjørdetselv #røft #tøft #søtt #fint #tips #inspirasjon #møbler #diymøbler #reuse #håndlaget #håndarbeid #dekor #bruktfunn #loppis #roser #roses

Slutt på slankemat, nå er det HIMMELSK mislykkakake!

Mislykkakake er vår favorittkake nr 1 og alle tre barna elsker den. Nå som det nærmer seg helgen, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere.

Sist jeg laget den var til min datters bursdag og da måtte jeg bare sende med henne det som ble igjen, for er det noe jeg ikke klarer å motstå, så er det denne kaken.

En skikkelig kaloribombe, men en HIMMELSK god kaloribombe…:)

 

Mislykkakake (sjokoladekake)

200 gram dronning kokesjokolade

200 gram margarin

4 egg

2 dl sukker

2,5 dl mel

1 ts bakepulver

Smelt sjokolade og smør. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn mel og bakepulver og til slutt rører du inn smøret og sjokoladen.

Hell røra i ei rund form, 24 cm i diameter, og stek kaka på 200 grader i ca 12 minutt. (Stek heller litt for lite enn litt for mye)

Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskapet et par timer før servering, sånn at den stivner.

Før servering pleier jeg og strø melis over og gjerne servere den med ferske bringebær.

Kaka skal vere flytende i midten, det er derfor den heter “mislykka” kake. Men på tross av navnet er det vår favorittkake og vi synes den er HIMMELSK 🙂

 

Klem fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

 

#kake #sjokoladekake #mislykkakake #myksjokoladekake #bake #sjokolade

I dag har jeg pusset opp en sliten settekasse

Denne settekassen fikk jeg for en stund siden. Da var den i grunn både sliten og kjedelig, så jeg har brukt litt tid på å finne ut hva jeg skulle gjøre med den og hva jeg evt. skulle bruke den til. 

I dag dro jeg frem spraylakk, maling og noen fine taperuller og satte i gang.

Jeg prøvde først bare med spray, men fant fort ut at jeg måtte bruke maling også for å få det som jeg ville, så inni har jeg brukt spray og utenpå har jeg malt.

De fine ordene er tapen jeg har brukt.

Orange utenpå og svart inni og hyllen skal jeg bruke til noen av de vakre steinene og krystallene jeg har. Jeg drev butikk i mange år hvor jeg blandt annet solgte nydelige steiner og krystaller og har derfor en fin liten samling selv også 🙂

Her ser du to nydelige engler i bergkrystall. Disse har jeg forresten mange av her, så kanskje det blir en giveaway etterhvert…:)

Men nå skal jeg gjøre noe så kjedelig som å dra frem regningsbunken, for regningene må vel betales denne måneden også.

 

Minner om min giveaway – hvor du kan vinne nydelig putetrekk

Med ønske om en herlig kveld videre!

Klem fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#diy #inspirasjon #orange #inspiration #homemade #madebyme #hjemmelaget #mydesign #hobby #redesign #reuse #gjenbruk #tips #diytips #recycle #blogg #kreativ #kreativt #gds #sds #interiordiy #male #washitape #settekasse #upcykling #oppussing #spraylakk #tape #fornye #interiør #interior #krystallengel #engel #bergkrystall

Pynt med boksåpnere

Boksåpnere kan brukes til så mangt…:) Tidligere har jeg laget mange armbånd av boksåpnere og har derfor fått boksåpnere fra familie og venner som har samlet til meg. (les Jippi, jeg fikk brukt sengetøy og boksåpnere i julegave)

Plutselig hadde jeg en del liggende her og noen armbånd har det ikke blitt den siste tiden..Så hvorfor ikke bruke de til noe annet….Noen bruker dekorstein og jeg, jeg bruker boksåpnere.

Kjærlighet i hver boksåpner tenker jeg for disse har jeg fått av min snille gode venninne.

Lyset har jeg dekorert selv med serviett og hvis du også har lyst til å gjøre noe lignende er det bare å ta en titt her→DIY – dekorer lys med sevietter

Nå skal jeg snart slukket lysene og den 25 februar nærmer seg slutten.

Jeg håper du har hatt en god dag og at morgendagen blir akkurat som du ønsker ♥

Men ønske om en riktig god natt fra Engla

 

Min Facebookside finner du her →Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden


#diy #interiør #interior #hobby #diylys #pyntlys #gjenbruk #boksåpner #kalender #evighetskalender #roser #guleroser

Slankedigg for deg som er E L S K E R søtt

Det er sikkert flere en meg som kan være flinke til å spise sunt og riktig hele dagen, for så å gå på en skikkelig smell når kvelden og “søtsuget” kommer. 

Da er dette et godt alternativ å lage i stand å ha i kjøleskapet.

Cottage cheese, vaniljekesam, eplebiter, pærebiter, bananbiter og bittelitt revet mørk sjokolade på toppen.

1 boks cottage cheese, i boks vaniljekesam (eller tilsvarende med favorittyoghurten din) 2 bananer i biter og et eple og en pære i biter. Det er sånn ca blandingsforholdene jeg pleier å bruke, men her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan putte oppi.

Godt til både frokost, lunch, dessert og til kvelds..:)

Med lykkeliten i seng kan mamman sitte i sofaen å spise, hihi

Pleier du å lage deg noe godt på kveldene?

Minner om min giveaway – hvor du kan vinne nydelig putetrekk 

Klem fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#cottagecheese #vaniljekesam #suntoggodt #mat #oppskrift #slankedigg #søtsug #kveldsgodt #matprat #matblogg #diett

Heklet gulvteppe av tøystrimler – mykt og deilig

I dag fikk teppefamilien min enda et teppe, og familien begynner å bli veldig stor. Selv om jeg både har gitt bort og solgt flere av teppene mine har jeg mange her hjemme også.

Det siste året har jeg sikkert heklet mellom 25 og 30 tepper.

Dette teppet endte på 90 cm i diameter og er laget av strimlet sengetøy, noe som gjør at det er slitesterkt, mykt, varmt og deilig å gå på.

Det kan vaskes i maskin på 40-60 grader og tørkes i tørketrommel.

Hvis du kunne tenke deg dette eller noen av de andre teppene jeg lager er det bare å ta kontakt..

Disse teppene må jo være perfekte leketepper for babyer, siden de er myke og gode og blir de griete er det jo bare å slenge de i vaskemaskinen.

Jeg visste ikke at det gikk ann å lage disse teppene engang da lykkeliten var baby, men som toåring elsker han ihvertfall å sitte og leke på teppene her.

Kom og sitt på rompa her sier han til meg og klapper på teppet…hihi

Her ser du de første skoene til lykkeliten og storesøster. Du verden så masse minner som kommer ved synet at to par sko.

Har du tatt vare på de første skoene til barna dine (hvis du har barn)?

Med ønske om en super kveld videre til deg fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#gjenbruk #hekling #crocheting #interior #interiør #interiör #håndarbeid #hobby #håndlaget #mydesign #gulvteppe #hekletteppe #fillerye #ragrug #redesign #blogg #kreativ #crochetrug #kreativ #inspirasjon #craft #recycle #blogg #mydesign #diy #diyteppe #diyragrug #reduce #upcycle #create #håndarbeid

Bananas med kobberspray

I helgen har jeg lekt meg med kobberspray. Spraylakk er noe jeg har blitt veldig glad i å bruke, for ikke nok med at det er fort gjort. Det blir stort sett mye finere enn å male også.

Jeg har sprayet en lysestake og et hjerte som opprinnelig var i ubehandlet betong, sandkakeformer og et sylteagurkglass som ble til rosevase.

Kobbersprayen, hjertet og lysestaken er kjøpt på Biltema. Hjertene finnes i to størrelser. Prisen for dette hjertet var 6 kroner og lysestaken tror jeg det var 45 for.

Hjertet har jeg pyntet med rub-ons, kjøpt i den lokale hobbybutikken.

Lysestaken sprayet jeg først med kobber for så å spraye med svart, for jeg synes det ble litt for mye da hele lysestaken var kobberfarget.

Til slutt et bilde av lykkelitens dekorerering, for det er nemlig ikke så lenge ting står som på bildene mine…:)

Nå er snart en herlig helg over og lykkeliten har sovnet søtt. Det siste han sa var: “Jeg elsker deg mamman min” ♥ Kjenner jeg får klump i halsen og tårer i øynene bare ved å tenke på det, for jammen er jeg heldig som har tre nydelige barn som beriker livet mitt på hver sin måte ♥

Har du hatt en fin helg?

Ønsker DEG en fortsatt fin kveld ♥ 

Klem fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her → Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden 

#spraylakk #kobberspray #interiør #hjerte #interior #diy #sds #hobby #beton #betong #rubons #gjørdetselv #kreativt #kreativ #gjenbruk #redesign #biltema #kobber #trendy #praktisk #tips #inspirasjon #inspiration #reuse #håndlaget #hobby #mammablogg #lykkeliten #rosevase #interiørblogg

Boller med sjokolade

Gode luftige boller med sjokoladebiter og smeltet sjokolade på toppen. Rosinboller er ikke helt vår greie, men sjokoladeboller derimot har blitt vår klare favoritt.

Grunnoppskriften som jeg alltd bruker når jeg skal lage boller, kanelsnurrer og skoleboller er utrolig god å jobbe med. Bollene er lette og lage og enda lettere og spise..:)

De passer like godt til barneselskaper som til formiddagskaffen.

Jeg prøver stadig nye sjokolader, og denne gangen har jeg prøvd freia sin sjokolade Smelt. Den har jeg brukt både i deigen og som topping.

Grunnoppskriften min finner du HER Jeg tilsatte 150 g sjokolade i deigen denne gangen.

Som du ser ble det brått slutt på godtestoppen her i huset…:)

Med ønske om en superduper dag videre fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#boller #oppskrift #sjokoladeboller #smelt #bake #bolleoppskrift #smelt #freia #bursdagsboller #matblogg #grunnoppskrift #deiligeboller #godtestopp #matprat

Hvit sjokolademousse

Dette er hva vi skal ha til dessert, for i dag har jeg laget  hvit sjokolademousse. Det er alltid en sikker vinner når du skal by på dessert, og det går veldig fint å bytte ut den hvite sjokoladen med mørk hvis man ønsker det.

 

Inngredienser: (fire posjoner)

150 g hvit kokesjokolade

1 egg

2 dl fløte

 

Sånn gjør du:

Brekk sjokoladen i biter. Smelt forsiktig over et vannbad. Pisk fløten. Skill egget. Visp eggehviten stiv.  Visp eggeplommene.

Tilsett sjokoladen i eggeplommen. Vend inn eggehvite og krem og bland godt. Hell moussen over i passende glass eller dessertskåler og sett de i kjøleskapet i minst to timer før servering.

Som garnityr kan du bruke f.eks lime, revet sjokolade, bringebær, bjørnebær eller blåbær som jeg har brukt i dag.

Du kan også rive litt sjokolade å ha i moussen.

(jeg hadde desverre bare frossen bær her i dag, så resultatet ble der etter)

 

Jeg må jo benytte anledningen til å gratulere de norske jentene, og da spessielt Marit Bjørgen, HURRA FOR NORGE!!!!

Her feirer vi med GULLmynter 🙂

 

Håper du har hatt en fin dag så langt , og at du får en super ettermiddag og kveld.

Klem fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

#dessert #sjokolademousse #hvitsjokolademousse #olgull #maritbjørgen #olfeber #uimotståelig #deiligdessert #blogg #hvitsjokolade #gullmynter #sjokolademynter