Think outside the box (diy hylle)

Her har jeg tatt disse ordene på alvor og tenkt litt utenfor boksen…

Jeg ville lage en boks og feste rammen på forsiden, sånn at det ble en fin hylle. Ideen fikk jeg for lenge siden. Den har aldri sluppet taket, men ting tar tid. *hihi*

Forrige uke fikk jeg endelig somlet meg til Maxbo og der er de så snille og greie at de hjalp meg å sage plankene i de målene jeg ville ha. 

Vel hjemme var det bare å skru sammen boksen og lime fast ramma.

Da limet hadde tørket tok jeg den med meg ut og sprayet boksen i samme farge som ramma.

Sim sala bim, ny hylle på 1-2-3

Hylle nr to blir rosa, men den er ute til tørk nå.

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

Jeg ønsker deg en fargerik og fin kveld! 

Klem fra Engla

 

#diy #diyhylle #interiørblogg #englaskreativeverden #engla #fargerikthjem #rosahylle #turkishylle #ricedk #maxbo #interiør #fargerikt #gjørdetselv #snekkring #handywoman #thinkoutsidethebox

En sliten teak kommode har fått nytt liv…

Denne uken har jeg pusset opp en gammel teak kommode, som jeg har hatt stående i garasjen en stund. Egentlig vurderte jeg å kaste den, men så fikk jeg en ide… *hihi* 

En hunde/katteseng! Utgangspunktet var en kommode som ligner på denne, men veldig mye mer sliten.

Jeg valgte å male den med Annie Sloan sin chalk paint. Fordelen med den malingen er at man slipper unna alt grunnarbeidet. Det eneste jeg gjorde før jeg satte igang var å vaske kommoden. Når jeg maler blir det fort litt søl og klin, og da er det en fordel at denne malingen kan vaskes bort med litt vann. Dette er en maling man fint kan ta med barna og jobbe med, så lykkeliten har vært med flere ganger.

Da den var ferdig malt forseglet jeg den med klarvoks og til slutt litt mørk voks, for å få den til å se skikkelig gammel ut. 

En nymalt sengekommode i gammel stil *hihi*

Gardinen festet jeg i en vaier og potene lagde jeg en egen sjablon til på en pappbit.

Nå mangler det bare en katt eller hund som vil sove her, og siden jeg ikke tåler pelsdyr kommer jeg til å selge denne.

Tusen takk for at du titter innom meg og min kreative verden *♥*

Ønsker deg en fin dag videre!

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her Englas kreative verden og på instagram finner du meg her englaskreativeverden

Klem  fra Engla ♥

 

Jeg maler igjen…

Fargen heter råhvit og er hvitere enn hvit. Hvem skulle vel tro at jeg skulle kjøpe meg et tilitersspann med hvit maling *hihi*

Men det har jeg altså gjort og nå blir leiligheten hvitere enn hvit. Råhvit er vistnok en av hvitfargene som ikke gulner så fort.

Dette blir veldig uvant, men jeg tror det gir et renere utrykk og tilbakemeldingene jeg har fått er at fargeklattene mine kommer bedre frem nå.

Begge sofaene mine er fra Sofacompany, de holder til i Stavanger, men sender over hele landet. Mine sofaer heter Anne. En i velour og en i fargen Dina sage. De har mange former og farger å velge mellom, men jeg synes Anne sofaene passet best her.

Det store bildet på veggen er fra Artgate og kunstneren heter Trine Greni. Jeg synes det er så vanskelig å lande på hvordan jeg skal pynte opp veggene. Den eneste veggen jeg er 100% fornøyd med i leiligheten er den ene kjøkkenveggen *hihi*

Hva synes du om min nye stue?

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

Tusen takk for at du titter innom meg og min verden!

Jeg  deg en fin kveld! 

Klem fra Engla

 

#oppussing #sofacompany #veloursofa #annesofa #retrosofa #retro #retrostil #fargerikt #fargerikehjem #fargerikthjem #interiør #kunst #artgate #trinegreni #råhvit #maling #fargerikstue #rosastuebord #rokokko #hekleteppe #gjenbuk #redesign #diy #gjørdetselv

Nymalt rosa stuebord (trinn for trinn)

Nå har det skjedd mye nytt i stuen vår den siste tiden, med nye sofaer, ny stol og nytt bord.

 

Dette bordet fant jeg på bruktbutikken og prisen var 300,-

Jeg har lenge lett etter et sånt bord, så da det endelig sto der, var det ikke et vanskelig valg.

Fargen hadde jeg allerede bestemt meg for, og viste hvor malingen måtte kjøpes. Fargen heter pink kiss og så vidt jeg vet er det kun flügger som kan blande denne fargen. Siden fargen er så sterk måtte jeg grunne med en rosa grunning som de anbefalte. Før jeg starter med grunningen vasker jeg alltid møblene godt og pusser lett over med fint sandpapir. Dette malte jeg to strøk med grunningen og lot det tørke godt før jeg satte igang med malingen. Denne gangen valgte jeg 90 glans, noe jeg aldri har gjort før. Jo høyere glans, jo hardere blir overflaten. Men jo høyere glansen er jo mere synlig blir ugjevnheter også. 

 

Etter tre-fire støk, var jeg endelig ferdig, og med nytt bord måtte jeg jo ha et nytt teppe også *hihi*

Dette er et teppe som jeg har hatt liggende i flere år og som stadig har vokst seg større. Det er laget av ensfargede bomullslaken, så alle ensfargede laken har blitt lagt i en egen bunke beregnet på dette teppe..

Processed with VSCO

Så nå har det nye bordet et fargerikt og fint teppe å stå på.

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

Jeg  deg en fargerik og fin kveld! 

Klem fra Engla

 

#gjenbruk #rokokko #flügger #sofacompany #pinkkiss #nymalt #håndarbeid #hekleteppe #redesign #hekling #rosastuebord #rosabord #rosa #interiør #englaskreativeverden #engla

Hva skal barnet hete…?

For to dager siden fikk vi et nytt familiemedlem. En liten undulat som vi hentet hos oppdretter, bare for å være sikker på at vi fikk den så ung som mulig.

Mamma`n het Lille Gress. I sin streben etter å gi barna sine all den næringen de trengte døde hun selv. Det er vistnok ikke så uvanlig siden de “kaster opp” maten for å gi til barna sine. Undulatungen vår er veldig lik sin mor, bortsett fra at det sansynligvis er en hann. Så først tenkte jeg å kalle han Lille Gress, men så er det jo litt gøy å finne på et navn selv også da.

Tidligere i dag spurte jeg om mine følgere på instagram hadde noen forslag til navn og der kom det flere fine forslag. Bl.a Lille Strå, Kiwi og Color. Jeg falt veldig for Lille Strå, men tror det er litt tungvindt. Jeg synes Kiwi og Color var fine også. 

Hva tenker du?


Er han ikke skjønn?

Allerede etter to dager er den håndtam, flyr rundt og lander på hånda igjen. Et sosialt lite familiemedlem med mange herlige kvitrelyder. Han har allerede smeltet våre hjerter og jammen tror jeg han har blitt litt glad i oss også. “hihi”

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

Tusen takk for at du titter innom meg og min verden 

Jeg  deg en fin kveld! 

Klem fra Engla

#undulat #undulatunge #familie #mor #død #undulatmor #dødundulatmor #avel #oppdretter