Legenden om de fire adventslysene

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre. 

Det første lyset sukket og sa: “Mitt navn er fred. Jeg skinner så klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg.” Lyset ble mindre og mindre…Til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: “Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner.” så sluknet det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: “Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke andre rundt seg, som de skulle elske.” Så også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa med øynene fulle av tårer “Dere skal da lyse og ikke slukne,” .

Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: “Vær ikke redd! Mitt navn er håp og lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene.”

Barnet fant frem en fyrstikk, og ved hjelp av håpets flamme tente hun alle de andre lysene igjen.

Jeg ønsker dere alle en fredfull adventstid, fylt av gode minner og alt det beste denne tiden har å by på. De fleste av oss gleder oss til jul og har gode minner og erfaringer. Men vi går også inn i en tid hvor det er mange som ikke deler denne gleden og som har vonde minner forbundet med julen.

Min oppfordring er derfor at vi har øynene åpne og viser omsorg for våre medmennesker.

Med ønske om en fredelig søndagskveld til deg.

Engla

Følg meg gjerne på facebook: Englas kreativ verden og på instagram: @englaskreativeverden der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min kreative hverdag.

 

#adventstid #adventslys #lys #legende #advent #krans #tro #håp #kjærlighet #fred #blogg #interiør #jul #love #hope #faith #peace #diy #gjenbruk #fargerikehjem #englaskreativeverden

Kähler Omaggio a`la Engla

På instagram, og på facebookbilder har “alle” Kahler vaser og da kan jo ikke jeg være noe dårligere… hihi

Tidligere har jeg malt en gul og en grønn, men den ene ble solgt og den andre ga jeg bort. Jeg er glad i gjenbruk og lite opptatt av merker, så jeg ville ihvertfall lage min selv. Siden jeg er glad i å bytte på ting (ofte..) er det mye medre å kjøpe en vase til fem kroner på loppis, og male den selv. Alternativet er å bruke minst 400,- på en vase som fort blir stående i skapet.

Utgangspunktet var en blå vase med en rosa stripe ( glemte å ta bilde…) 

Først grunnet jeg med sperregrunn fra Nordsjö, også malte jeg to strøk med hvit maling. Da det hadde tørket maskerte jeg med tape og malte gule striper. På den nederste stripen brukte jeg gummistrikker for å få kanten så pen som mulig.

 Ny Kahlervase a`la Engla. Ikke perfekt men for meg er den like fin og ihvertfall MYE billigere.

I dag kjøpte jeg gule roser også, så nå står den her og skinner som en sol.

Nå skal jeg male siste strøket på kommoden du ser så vidt her.

Har du noe kreativt på gang?

Følg meg gjerne på facebook Englas kreativ verden  og på instagram englaskreativeverden  der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min kreative hverdag.

 

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

Klem fra Engla

 

#interiør #interior #interiör #kahler #kähleromaggio #ommagio #diyomaggio #diykähler #oppussing #fargeglad #colorlove #nordsjö #inspirasjon #gjenbruk #maling #gul #diy #gjørdetselv #doityourselfe #englaskreativeverden #guleroser #blomstervase #design #hobby #mydesign #farger #kreativ #diykahler #diy #interiørblogg #kahlervase #diykahlervase #diyvase #instagram #facebook

Kjøpmannsdisk malt i regnbuens farger

Utgangspunktet for mitt siste malingsprosjekt er en kjøpmannsdisk i furu. Kjøpt på loppis for 150 kroner.

Jeg bruker alltid litt tid på å finne ut hvordan jeg skal male de forskjellige tingene her, så denne sto urørt i mange uker. Men til slutt fant jeg ut at jeg ville male den med alle regnbuens farger. 

Det ble litt prøving og feiling med fargevalgene. Både den rosa, oransje og den gule måtte justeres flere ganger før jeg ble fornøyd. 

Denne gangen har jeg for første gang malt med Nordsjö superfinish og må si jeg er veldig for nøyd med den. Den hvite malingen er virkelig kritthvit og skal vistnok ikke gulne heller. Det var uvant å male med hvitt igjen, men jeg synes det ble en fin kontrast til alle de andre fargene.

Kjøpmannsdisken er bare en av tingene jeg har holdt på med, så om noen dager kommer det flere bilder fra kjøkkenkroken vår.

Da vil jeg også skrive litt mer utfyllende om hvordan jeg går frem da jeg maler møbler.

Kunsten på veggen er det lykkeliten som har designet. Han er også glad i å male, hihi 

Hva synes du om kjøpmannsdisken?

Følg meg gjerne på facebook Englas kreative Verden og på instagram englaskreativeverden der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min kreative hverdag.

For selv om jeg ikke oppdaterer bloggen så ofte lenger er jeg like kreativ som før, Det er desverre bare tiden som ikke strekker til.

 

Ønsker deg en fortsatt fin kveld og håper at du har hatt en fin start på uken.

Klem fra Engla

#gjenbruk #interior #interiør #interiör #regnbuensfarger #hobby #håndlaget #mydesign #gjenbruk #redesign #blogg #kreativ #inspirasjon #craft #kaktus #diy #male #instagram #hobbyblogg #regnbue #retro #kommode #fargerikt #lykkeliten #englaskreativeverden #farger #diy #gjørdetselv #ullkuler #nordsjö

En barnevenlig kaktus

Den siste uken har jeg omgitt meg med alle regnbuens farger her hjemme. For å passe inn, måtte jo kaktusen få et fargedryss også.

Ullkuler fra Søstrene Grene gjorde jobben. Med ullkuler på ble den jo bittelitt mer barnevenlig også, hihi

Lys i regnbuens farger

og maling i regnbuens farger

Jeg gleder meg veldig til å vise dere hva jeg holder på med, men først må jeg bli helt ferdig.

Jeg har malt i timesvis og er fortsatt ikke i tvil “FARGER GJØR MEG GLAD” og lykkeliten har ihvertfall lært seg alle fargene, hihi

Er du glad i å bruke farger i interiøret? 

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

Klem fra Engla

#gjenbruk #interior #interiør #interiör #regnbuensfarger #hobby #håndlaget #mydesign #gjenbruk #redesign #blogg #kreativ #inspirasjon #craft #kaktus #diy #male #instagram #hobbyblogg #regnbue #retro #kommode #fargerikt #lykkeliten #englaskreativeverden #farger #diy #gjørdetselv #ullkuler #søstrenegrene

Lag dine egne tennbriketter

Nå kan vinteren bare komme, for nå jeg er klar. Eh det er kanskje ikke helt sant., men jeg har ihvertfall ved og tennbriketter.

Disse tennbrikettene er gjenbruk fra a-å. Jeg har brukt aviser, hyssingstumper (kan også bruke restegarn) og lysstumper. Norgesglasset fikk også en makeover i dag, ved hjelp av den rosa sprayboksen min, hihi

 

Denne messinglysestaken har også fått seg en fargesprut.

 

 


Jeg er veldig glad i kombinaskonen rosa og oransje om dagen, og har så vidt begynt å male litt med disse fargene. Har du en favoritt farge (kombinasjon)?

 

Trinn for trinn beskrivelsen på tennbrikettene finner du her: http://englas.blogg.no/1382027824_diy__tennbriketter.html

Tusen takk for at du titter innom meg i min kreative verden ♥

Har du lyst til å følge meg på facebook finner du meg på Englas kreative verden  og på instagram finner du meg på englaskreativeverden

Der oppdaterer jeg daglig med bilder.

Ønsker deg en fin dag og håper du har hatt en fin start på uken.

Klem fra Engla

 

 

#gjenbruk #spraymaling #diytennbriketter #spraymaling #rosa #diy #interior #interiør #interiör #oransje #hobby #mydesign #gjørdetselv #blogg #kreativ #inspirasjon #doityourself #interiørblogg #fargeglede #skaperglede #fargerikt #amsterdamspray #oppskrift #diylysestake #fargerikt #englaskreativeverden #facebook #nstagram