Happy Halloween – et bildedryss fra dagens festbord.

I dag laget jeg i stand til et lite halloweenparty for 6-åringen min og noen av hans kamerater. Jeg elsker å stelle i stand til fest, så her var det bare å slippe kreativitenen løs.

Her har jeg laget mumier av oreokjeks og hvit sjokolade. Sukkertøyøyne og pinnene er fra Panduro

Spøkelsesmuffins laget jeg av et masipanlokk med marshmellow under. Øynene tegnet jeg med en tusj fra Panduro som er beregnet til mat. Edderkoppene, det hvite nettet og den svarte duken på bordet er også fra Panduro. Asjettene, spøkelsesputene og godteposene er fra Sprell

Kaker og godteri er alltid populært,

men før kakene og godteriet ble servert måtte de spise litt mat… Da var det disse mumiepølsene som gikk ned på høykant.

Etter en vellykket fest sover ihvertfall min sønn godt i sengen sin, og det håper jeg de andre barna gjør også.

Feirer du Halloween?

Jeg ønsker deg en fortsatt fin kveld!

 

Klem fra Engla

 

 

Tusen takk for at du tittet innom!

Klem fra Engla

#halloween2017mood #mumiepølser #gildepølser #gilde #oppskrift #panduro #pandurohobby #dit_engla #englaskreativeverden #halloweenpynt #halloweenparty #diyhalloween #mat #middagstips #diy #halloweenpynt #sprell #sprellbutikkene #kreativmat #mammablogg

Karrykål – Min nye favorittrett!

Ikke bare er det utrolig godt, men sundt er det også… I dag vil jeg dele oppskrift på min versjon av karrykål med deg. Jeg ble nemlig fristet til å lage denne det for noen uker siden. Min venninne snakket støtt og stadig om karrykål, så jeg tenkte det var på tide å få testet ut denne retten.

Jeg googlet meg frem til at retten blir mye brukt i Danmark, gjerne som tilbehør til annen mat. Noe som sikkert er veldig godt. Min venninne har selv bare fått “servert” ingrediensene og satt de sammen på sin måte. Den første gangen fulgte jeg hennes fremgangsmåte, men har etter fjerde…eller er det femte gangen jeg lager dette, funnet min egen måte å lage karrikål på.

Jeg har blitt så glad i denne retten at jeg til og med har investert i ny gryte. Le Cruset gryten har lenge stått på ønskelisten min og akkurat nå har de 30 % avslag på nettopp denne hos Bakern og kokken

Ingrediensene jeg bruker er:

1 buljongterning

2,5 dl vann

1 kålhode 

2 løk

2 ferske chili

1 “bit” ingefær på str med tommelen min

2 båter hvitløk

400 g kyllingkjøtteig

1 ss stekesmør

1 ss olje

2 ss karry

(Min venninne tilsetter også revet eple, men det har jeg kuttet ut. Hvis du ønsker en mildere, litt kradtigere variant kan du også tilsette kokosmelk)

Da starter kuttingen… Det er litt jobb, men jammen er det verdt det hihi”

Kålen skjæres i tynne, tynne strimler, løken skjæres i små biter, chilien og hvitløken finhakkes og ingefæren rives med det fineste på rivjernet

Når det er gjort koker jeg opp vann og buljong før jeg tilsetter alt jeg har kuttet opp. Så smelter jeg smør og olje i varm panne og “brenner” karrien i pannen før jeg tilsetter kyllingkjøtteigen. Når kyllingkjøtteigen er ferdig stekt putter jeg den i gryta og rører om.

Deretter lar jeg det stå og dampe/småkoke i 30-40 minutter mens jeg rører om litt av og til.. 

Min venninne sa at retten ikke var særlig bloggvennlig, men når jeg sier at det er noe av det beste jeg vet håper jeg det hjelper litt “hihi”

Jeg kan heller ikke få fullrost min nye Le Cruset gryte nok. Den er en drøm å jobbe med og holder utrolig god på varmen.

Nå har jeg lyst til å prøve meg på grytebrød. Har du prøvd å lage det?

Ønsker deg en  herlig  kveld!

Tusen takk for at du tittet innom.

Klem  fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

 

 

 

#lecruset #bakerenogkokken #sponset #karrykål #sunt #godt #oppskrift #matblogg #matlaging #hverdagsmat #fettforbrenning #slankemat #favorittrett #jerngryte #middagsrett #sundtoggodt

Lysende høstløv ble dagens lille prosjekt

Jeg elsker høsten og blir alltid veldig inspirert av alle de flotte fargene naturen byr på. Så i dag fant jeg ut at jeg hadde lyst til å finne på noe nytt. En lyslenke med høstløv.

En limpistol, høstløv og en lyslenke var alt som skulle til. Skulle ønske jeg kunne sakt at jeg har plukket bladene selv, men disse er faktisk fra Nille. Litt juks må være lov hihi”  Disse bladene er litt mindre enn de ekte også, så de passet bedre til lyslenken.

Jeg har sett blader andre steder også, med synes at de jeg fant på Nille var mest naturtro. Se så fint lyset skinner gjennom bladene.

Så enkelt og så utrolig dekorativt. Tror jammen jeg må lage flere jeg “hihi”

Bruker du de fargerike høstbladene til noe kreativt?

Tidligere har jeg laget telysestaker med høstblader og de kan du se HER

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

Jeg ønsker deg en fin høstkveld!

 

Klem fra Engla

#gjenbruk #høst #høstløv #interior #interiør #interiör #gjørdetselv #hobby #håndlaget #mydesign #høstblader #løv #lyslenke #redesign #blogg #kreativ #diyhøstløv #diyblader #inspirasjon #craft #recycle #diy #diylyslenke #instagram #høst #hobbyblogg #nille

I dag ble det mumie(r) til middag!

Nå som det snart er halloween fikk jeg lyst til å lage mumiepølser til middag. Et godt alternativ til de tradisjonelle innebakte pølsene, og 6-åringen min elsker dem.

I dag var jeg lat og kjøpte ferdig pizzadeig også, så dette var gjort på null komma niks.

Først skjærte jeg pizzadeigen i strimler, så surret jeg den rundt pølsene. 

Jeg forvarmet ovnen til 225 grader og stekte dem i 10 midt i ovnen. Da de var ferdig stekt pyntet jeg de med spiselige øyne som jeg fant på Panduro.

Tro det eller ei, men 6-åringen min spiste fire pølser og jeg var stappmett etter to “hihi”

Pleier du å lage noe spesielt til halloween?

Tusen takk for at du tittet innom!

 

Klem fra Engla

 

 

#halloween2017mood #mumiepølser #gildepølser #gilde #oppskrift #panduro #pandurohobby #dit_engla #englaskreativeverden #halloweenpynt #halloweenparty #diyhalloween ##mat #middagstips #diy #kreativmat #mammablogg #ricedk #sprellbutikkene

Nå har jeg kastet ut gardinstengene!

Ja nå var jeg så lei av å skru opp og ned gardinstangfestene hver gang jeg maler veggene, at jeg like gjerne fjernet alt..

Neida, det var ikke det som var grunnen til at jeg fjernet de, men det gjør ihvertfall malejobben mye enklere. “hihi”

For en uke siden byttet jeg ut gardinstengene med takskinne fra Ikea. Jeg er superfornøyd, og synes rommet virker både større, lunere og høyere under taket. Gardinene er sydd av fløyelstoff fra Panduro. Jeg elsker fløyel og falt pladask for de vakre fargene de har der.

Som du kanskje vet elsker jeg gjenbruk og disse lysestakene fant jeg på en av de lokale bruktbutikkene. Etter en runde med spraymaling fra Panduro passet de perfekt i mitt “nye” kjøkken.

I helgen da vi var ute på tur fant vi masse markblomster, så selv om kveldene blir mørkere og trærne har skiftet farge er det fortsatt igjen spor av sommer ute. 

Jeg ønsker deg en fin kveld og håper du har hatt en fin start på den nye uken!

Ta gjerne en titt på facebooksiden min Englas kreative verden og instagramkontoen min englaskreativeverden. Der legger jeg daglig ut bilder fra min kreative hverdag.

 

Klem fra Engla

 

#interiør #kjøkken #oppusing #spraymaling #messinglysestaker #fløyelsgardiner #panduro #ikea #takskinner #gardinskinner #spraymaling #pandurohobby #gjendruk #redesign #markblomster #søm #diy

Den store dagen vi har ventet på!

Fredager er og blir min favorittdag og denne fredagen var jeg sprekkeferdig av stolthet, takknemlighet, ydmykhet og glede. For etter et nervepirrende døgn kom nemlig verdens skjønneste lille gutt til verden. Rett etter midnatt meldte han sin ankomst, og jeg har blitt mormor. 

 I den “lange” ventetiden føyk jeg avgårde til Sprell (leketøysbutikk) og en av tingene jeg fikk med meg derfra var denne søte spilledåsen.

Men det stoppet ikke der… For da jeg vekket 6-åringen min og fortalte at han hadde blitt onkel, lurte han veldig på hvor gaven hans var… Han ble selvfølgelig hoppende glad og veldig rørt da han fikk se bilde av det lille vidunderet, men så kom spørsmålet om gaven “hihi” 

Jeg synes det var så søtt og da jeg fikk se denne fine borgen på Sprell kunne jeg ikke dy meg. Så denne helgen har vi brukt timesvis med lek akkurat her 

Denne fine babygymmen ble også med meg hjem. Det er litt koselig ha noen babyleker her også, når de kommer på besøk.

La du merke til den fine bilen på første bilde? 

I sammarbeid med Sprell har jeg fått gleden av å kunne gi bort en en lik i valgfri farge til en av mine instagramfølgere, så hvis du vil delta er det bare å ta en titt på instagramkontoen min englaskreativeverden

Jeg ønsker deg en superduper søndagskveld og håper helgen har vært fin så langt!

 

Klem fra den stolte mormor

 

 

#interiør #familie #barn #barnebarn #nyfødt #bayby #mormor #momo #sprellbutikkene #sprell #leker #kvalitetsleker #babygym #gåbil #spilledåse #borg #lekeborg #onkel #mammablogg #bestemor #leketøysbutikk #englaskreativeverden #giveaway #konkurranse #sponset