Karrykål – Min nye favorittrett!

Ikke bare er det utrolig godt, men sundt er det også… I dag vil jeg dele oppskrift på min versjon av karrykål med deg. Jeg ble nemlig fristet til å lage denne det for noen uker siden. Min venninne snakket støtt og stadig om karrykål, så jeg tenkte det var på tide å få testet ut denne retten.

Jeg googlet meg frem til at retten blir mye brukt i Danmark, gjerne som tilbehør til annen mat. Noe som sikkert er veldig godt. Min venninne har selv bare fått “servert” ingrediensene og satt de sammen på sin måte. Den første gangen fulgte jeg hennes fremgangsmåte, men har etter fjerde…eller er det femte gangen jeg lager dette, funnet min egen måte å lage karrikål på.

Jeg har blitt så glad i denne retten at jeg til og med har investert i ny gryte. Le Cruset gryten har lenge stått på ønskelisten min og akkurat nå har de 30 % avslag på nettopp denne hos Bakern og kokken

Ingrediensene jeg bruker er:

1 buljongterning

2,5 dl vann

1 kålhode 

2 løk

2 ferske chili

1 “bit” ingefær på str med tommelen min

2 båter hvitløk

400 g kyllingkjøtteig

1 ss stekesmør

1 ss olje

2 ss karry

(Min venninne tilsetter også revet eple, men det har jeg kuttet ut. Hvis du ønsker en mildere, litt kradtigere variant kan du også tilsette kokosmelk)

Da starter kuttingen… Det er litt jobb, men jammen er det verdt det hihi”

Kålen skjæres i tynne, tynne strimler, løken skjæres i små biter, chilien og hvitløken finhakkes og ingefæren rives med det fineste på rivjernet

Når det er gjort koker jeg opp vann og buljong før jeg tilsetter alt jeg har kuttet opp. Så smelter jeg smør og olje i varm panne og “brenner” karrien i pannen før jeg tilsetter kyllingkjøtteigen. Når kyllingkjøtteigen er ferdig stekt putter jeg den i gryta og rører om.

Deretter lar jeg det stå og dampe/småkoke i 30-40 minutter mens jeg rører om litt av og til.. 

Min venninne sa at retten ikke var særlig bloggvennlig, men når jeg sier at det er noe av det beste jeg vet håper jeg det hjelper litt “hihi”

Jeg kan heller ikke få fullrost min nye Le Cruset gryte nok. Den er en drøm å jobbe med og holder utrolig god på varmen.

Nå har jeg lyst til å prøve meg på grytebrød. Har du prøvd å lage det?

Ønsker deg en  herlig  kveld!

Tusen takk for at du tittet innom.

Klem  fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

 

 

 

#lecruset #bakerenogkokken #sponset #karrykål #sunt #godt #oppskrift #matblogg #matlaging #hverdagsmat #fettforbrenning #slankemat #favorittrett #jerngryte #middagsrett #sundtoggodt
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg