Bor du i ei rønne eller i et slott – en historie til ettertanke

Mannen som mottok et brev, om at han hadde arvet en fjern slektning. Han ble selvsagt nysgjerrig, og dro straks avgårde til advokatkontoret for å høre hva han hadde arvet. Forbløffelsen var stor da det viste seg at han hadde arvet to eiendommer etter denne fjerne slektningen.

Han fikk overlevert nøkler og veibeskrivelse til begge husene, og dro avgårde for å se nærmere på sine nye eiendommer.

Han kjørte til det første huset og oppdaget at det var en nedslitt liten rønne av et hus.

Litt skuffet og motløs kjørte han allikevel videre for å se på det andre huset han hadde arvet. Da han kom dit trodde han nesten ikke sine egne øyne! Eiendommen var som et slott. Luksus og høy komfort både ute og inne!

Etter å ha sett på begge eiendommene måtte mannen ta et valg. Hvor ville han tilbringe kvelden og natta…

Du tenker kanskje at det ikke ville være rom for tvil hos et oppegående menneske? De fleste ville jo velge å bo i det vakre, komfortable huset fylt av velvære og trivsel!

Det framstår som et opplagt valg.

Men vet du hva?  Du og jeg må også foreta det samme valget i dag, og alle andre dager. Du er i besittelse av begge disse husene nå. De er ikke hus av treverk eller murstein, men de er konstruksjoner i ditt sinn, og du kan velge hvor du vil befinne deg.

Rønna di består av alle de tingene du ikke liker og som du ikke ønsker i livet ditt og alle dine følelser, tanker og holdninger til disse tingene. Det andre huset, slottet ditt, er bygget opp av alle de vakre og gode tingene i livet, alt det vakre kjære og sanne.  Alle dine følelser, tanker og holdninger til disse tingene.

Se for deg de to stedene i hodet ditt.

Se på rønna, med alle dine skuffelser, nederlag, bitterhet og tapte drømmer. Se på karrieren, parforholdet som ikke gikk slik du ville at de skulle gå, dine økonomiske bekymringer, all elendighet og ondskap som finnes i verden, den dårlige helsa di eller hva som helst annet som medfører hodebry, sorg, skam eller lengsel i deg nå.

Men se så på slottet! Fyll slottet ditt med alle mennesker som har vært og er glade i deg, skjønnheten i naturen og i overalt i verden. Tenk på de enkle og ekte gledene som det å se på solnedgangen og det å spise favorittmaten din. Følelsen av å se en god film, lytte til musikken du liker, å gi noen en klem, å stryke en hund over pelsen . Tenk på roen og takknemligheten som fyller deg bare over at du er i live og kan erfare alle gledene som du har mulighet til bare i kraft av at du er et levende menneske her og nå.

Så spør jeg deg: Hvilket hus bor du i nå? Hvor har du tenkt å tilbringe denne dagen, natten, morgendagen?

Jeg ber deg ikke om å ignorere rønna di eller late som den ikke finnes. Kanskje vil det være lurt av deg å bruke noe tid på å se nermere på den, og kanskje renovere den. Men må du bo der nå? Må du legge all energien din der?

Hva velger du?

Blir du værende i slottet ditt, eller velger du å kjøre tilbake til den nedslitte rønna?


Tusen takk for at du titter innom ♥  

Ønsker deg en herlig kveld videre!

Minner også om min utfordring til DEG →vis meg ditt bruktfunn← og giveaway hvor du kan vinne en vakker krusedull signert Lady August.

 

Klem  fra Engla ♥

Min Facebookside finner du her →Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#historie #tanker #godeord #selvhjelp #giveaway #konkurranse #utfordring #tankenskraft
8 kommentarer
  1. Det et et viktig spørsmål og til ettertanke så det holder <3 Man må bli bevisst på hva man fyller sinnet med for det påvirker hele livet. Gooodklæm <3

  2. ladyaugust: Ja det er sant vennen min.
   Jeg tror virkelig på tankens kraft og har fått bekreftet gang på gang at det hjelper å tenke positive tanker ihverftfall 🙂
   Englaklem på vei til deg <3

  3. Ja, man bygger sine egne hus, eller renoverer ting som har blitt litt slitt for å si det sånn 🙂 Og “renovreingen” må man stå for selv, det har du helt rett i 🙂 Og ofte kan det bli så fint som bare det i huset som er ditt, uansett om det var litt slitt fra før, eller om det var ganske bra i utgangspunktet også. Alle kan vi få et slott til slutt <3 Fin historie 🙂 Klemmer til deg min venn <3

  4. frodith: Tusen takk fineste frodith <3 Det er nok viktig å ta seg tid til å stoppe opp og kjenne etter i hvilken rettning man drar, og om det er i den retningen man helst vil 🙂
   Jeg kunne nok ha fått det koselig i en fysisk gammel rønne, men negativ tankegang, det prøver jeg å la være så godt det lar seg gjøre 🙂 Innimellom er jeg nok litt tilbake i rønna, det er bare om å gjøre å bli mer bevisst på hvor man er 🙂
   Klemmer i veg til deg vennen <3

  5. Her var det mye til ettertanke 🙂
   Er jammen viktig å stoppe opp og se seg rundt inn i mellom…
   Mange nattaklemmer til fineste Engla.
   Like fin inni som utenpå <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg