I dag har jeg laget steinalderbrød og du verden så enkelt og fort gjort. Kjempegodt var det også!!
Jeg fikk se et bilde av steinalderbrød på instagram i går og synes det så så fristende ut. Det er nok ingen nyhet dette, men jeg hadde aldri hørt om det før.
Her er ihvertfall fremgangsmåten for min variant av steinalderbrødet:
6 egg
1 dl kaldpresset rapsolje
120 g valnøtter
120 g mandler
120 g gresskarkjerner
120 g solsikkekjerner
120 g linfrø
120 g sesamfrø
60 g tørket tranebær
Bland alt sammen og hell det over i en smurt brødform. (ingen av ingrediensene skal deles)
Til slutt strødde jeg på ca 1 ts nykvernet havsalt.
Stekes midt i ovnen i ca 60 min på 175 grader
Jeg hadde ikke smurt formen godt nok, så neste gang tror jeg jammen jeg skal ha bakepapir i bunnen.
Jeg elsker grovt brød og som du kan se på den svette osten hadde jeg ikke tid til å vente til det var helt avkjølt *knis*
Steinalderbrød med honning og brunost kan ihvertfall anbefales!
Har du smakt steinalderbrød?
Ønsker deg en herlig kveld videre!
Klem fra Engla ♥
Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden←
nei jeg har ikke smakt dette brødet,men det er helt sikkert veldig godt,er jo glad i nøtter da
Ser fantastisk godt ut <3 Må sannelig prøve å lage meg ett slikt brød 🙂
Så spennende. Har hverken hørt eller smakt det. Men pussig nok minner det om rugbrødskakene jeg la ut i går, forskjellen var at jeg malte en del av frø og kjerner. Men ellers ganske likt, uten tranebær. Falt brødet veldig fra hverandre, eller holdt det formen?? Verste som finnes når brødet er ferdig stekt, alt ser perfekt ut…og så henger det fast i formen!!! Argh! Det er så fortvilende! Synes jeg i hvert fall;) Bruker mye bakepapir i bunnen jeg:) Takk for tips, mulig jeg må teste:)
Aldri smakt, men det så deilig ut 🙂 Og med salt på, nam-nam 🙂 Deilig 🙂 Og bare rett ut fra ovnen og inni munnen 😀 Ha en deilig kveld med mye godt å spise 🙂 He-he Klemmer på vei <3
fruensvilje: Det kan ihvertfall anbefales 🙂
bentemay: Tusen takk <3 Ja sett i gang 🙂 Så lettvindt og SÅ godt 🙂
Min matgale verden: Det er kjempegodt og dette må ihvertfall du lage din verson av 🙂
Det satã bom fast i formen selv om jeg smurte, så man må nok bruke bakepapir. Viste ikke hvordan jeg skulle få det ut jeg. Det endte med at jeg skjærte en skive mens det var i formen og etterpå brukte jeg stekespaden for å få det løst. Men det holder formen og smuler lite. Utrolig godt, så dette anbefales virkelig. Sikkert kjempegodt med andre tørkede frukter også, men jeg turte ikke å putte oppi så mye siden jeg ikke har noen erfaringer med dette fra før.
frodith: Det var kjempegodt og siden jeg tok saltet på toppen i stedet for å røre det inn kommer smaken tydeligere frem også 🙂 Nystekt brød meg brunost er noe av det beste jeg vet 🙂
Ønsker deg en superduperfin kveld min venn <3
Go´klemmer på vei <3
Har aldri smakt eller hørt om det før, men fyda så godt det ser ut. Spesielt med brunost på 🙂
dette så veldig godt ut da 🙂
Det så skikkelig digg ut!!
Tusen takk for oppskrift Englavenn.
MMMMMmm nybaktbrød med brunost. Det blir nostalgi for meg 😀
Ha en fortryllende kveld
Klemklem
…mmmmm, det så nyyydelig ut! 🙂
dette må prøves ut, det så saftig og godt ut 🙂
Det så veldig sunt og godt ut 🙂
Steinalderbrød er jo sunt og godt da. Har ikkje prøvd akkurat den varianten, men det kan godt hende eg prøver ja.
Så veldig godt ut, men tror ikke jeg hadde taklet å spise det. 😛 Kan ikke fordra store frø!
Sv; Tusen takk! 🙂
fixndesign: Har allerede spist opp et halv brød jeg helt for meg selv 🙂
cuskima: Det er kjempegodt også kan man jo bare trekke ifra noe og putte i noe annet, hvis det er noe man ikke liker 🙂
Fru Stussli: Kjempegodt er det 🙂 Har spist over et halvt brød jeg nå og føler meg som et nytt og bedre menneske, hihi (det er lov å overdrive litt da)
Det finnes ihvertfall ikke mye som slår nybakt brød med brunost og når det ikke er nybakt lenger er det jo bare å putte det i brødristeren. Kjempegodt det også 🙂
Ha en herlig dag videre min venn <3
Klem fra Engla
Susns sang og smurferi :: Kjempedigg er det 🙂
ritahobbyfoto: Ja det er fullt av gode smaker 🙂
lulltove: Sunt og kjempegodt 🙂
gretashobby: Jeg kan ihverfall anbefale det på det varmeste 🙂 Jeg kommer garantert til å lage flere, det er ihvertfall helt sikkert 🙂
Christine Mysen: Nei da er nok ikke dette noe for deg 🙂 Vi er alle forskjellige og takk og lov for det, for hvis ikke hadde det jammen blitt kjedelig og ihvertfall liten vits i å skrive blogg 🙂
Det er alltid så lurt :))
Så veldig godt ut 🙂
Men hvor får man taki gresskarkjerner, solsikkekjerner og linfrø?
Det så veldig godt ut 🙂
Men hvor får man taki gresskarkjerner, solsikkekjerner og linfrø?
Hei.
Brukte oppskriften din og laget steinalderbrød før jul. Helt nydelig med brunost. Jeg strøk på litt honning på hele brødet mens det var varmt, det ble en fin gyllen overflate og god smak. Oppbevarte brødet i kjøleskap og det holdt seg fint to uker. Takk for super oppskrift 🙂
Anne-Liss