Syltetøyglasset og kaffen

Jeg fikk så lyst til å dele denne fine historien med dere. Det kan hende du har lest den mange ganger før, men jeg tror alikevel det er viktig å bli minnet på hva som virkelig betyr noe i blandt.

 

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige, når 24 timer pr. døgn ikke er nok,

så husk syltetøyglasset og kaffen ♥


En dansk professor sto foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg.

Da timen begynte, tok han uten å si et ord, et meget stort og tomt syltetøyglass fram og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var.Så tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.Deretter tok professoren en kasse med sand fram og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.

Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

Nåvel, sa professoren, da latteren var stilnet. Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet – deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner – de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe – sånn som jobb, hus, bil osv.. Sanden er alle andre småting.

Professoren fortsatte: Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på de tingene som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter deres partner på middag. Ta enda en runde på golfbanen.

Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først ,de tingene som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere, resten er bare sand.

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.

Professoren smilte: Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullt ditt liv synes å være,

så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn.

 

Ønsker DEG en herlig dag!

Klem  fra Engla ♥

“Opportunities are like sunrises, if you wait too long you can miss them”

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#godhistorie #historie #tanker #syltetøyglasset #kaffe #venner #vennskap #prioriteringer #blogg
7 kommentarer
  1. Ja, jeg husker den fra tidligere en gang 🙂 Fin den 🙂 Jeg har visst bare fokus på gofballer, og ikke særlig sand… 😉 Så det ser deretter ut hjemme hos meg, om du skjønner 😀 Men det er greit 🙂 Og litt kaffe har jeg alltid tid til og fokus på 🙂 I dag skal jeg ut i sola på jobb, det blir koselig. En liten tur 🙂 Ha en fin-fin dag Engla. 🙂 Stor god klem fra Frodithen <3 😀

  2. Nydelig historie er dette selvom de finnes i et utall varianter.
   Er så altfor mange som er for opptatt av all sanden i livet og ikkje alt det andre <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg