Brente mandler med kaneldryss, farlig godt..!

I går prøvde jeg meg på brente mandler igjen, for første gang på mange år.

Hemmeligheten var passe høy temperatur og en god posjon tålmodighet…

Det ble en skikkelig tålmodighetsprøve for meg som ikke var helt i slaget og ville bli fort ferdig. Men resultatet ble DEILIG og absolutt hvert tiden det tok.

Jeg brukte:

400 g mandler

150 g sukker

0,5 dl vann

1 ts vaniljesukker 

3 ts meierismør

ca 1 ts kanel (kan sløyfes)

Først strødde jeg mandlene utover i langpanna og ristet de på 200 grader i ca 10 minutter.

Deretter tok jeg vann, sukker, kanel og vaniljesukker i en kjele og kokte opp. Lot det koke i ca 3 minutter for så å tilsette de ristede mandlene.

Så var det bare å røre. Røre og røre…

Først til sukkeret krystaliserer seg og legger seg som runt mandlene. Så er det bare å fortsette å røre tålmodig til sukkeret smelter igjen, og gjør mandlene gyldne og fine på ny.

Det er dette som tar tid og er en tålmodighetsprøve, men kunsten er å ikke kjøre opp varen, for da blir mandlene fort svidde fremfor brente.

Til slutt tok jeg oppi smøret og rørte rundt til det hadde smeltet, før jeg helte det hele over på ett stekepapir for avkjøling

Når mandlene var ferdig avkjølte var det bare å putte de oppi noen tette glass, og prøve å glemme at jeg har dem stående…For dette er nemig farlig godt…

Pleier du å lage brendte mandler til jul?

 

Med ønske om en herli kveld videre fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

 

 

 

#kanel #diy #gds #brentemandler #mandler #jul #homemade #hjemmelaget #juleforberedelser #godt #oppskrift #blogg #beskrivelse #julegodt #snadder #norgesglass #kanelstang #julegaver
25 kommentarer

Siste innlegg