Verdens beste sjokoladeboller- en bit og du er hekta

Det er helt sant. Ta en bit, og du er hekta!

Her kommer oppskriften på verdens beste sjokoladeboller. Kjempegodt og gjort i en fei

.

Ingredienser:

3 dl havregryn

1 dl sukker

3 ts vanniljesukker

2 ss kakao

100 g meierismør

2 ss sterk kaffe

Kokos eller sjokoladestrøssel

Ha de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt.

Smelt smør og bland med kaffe.

Bland alt sammen, og la svelle i kjøleskapet i ca 15-30 min.

Form til små boller som du ruller i kokos eller sjokoladestrøssel.

Oppbevares i kjøleskapet.

Dette er virkelig en av mine favoritter, så for å være på den sikre siden anbefaler jeg å dobble oppskriften (minst)

Jeg har laget dem to ganger alt, men jammen er boksen tom…så nå tørr jeg ikke lage de igjen før om noen dager.

Det er som min venninne sa da hun ringte for å få oppskriften: “i fjor firedoblet jeg oppskriften, men enda ble det ikke nok…”

Med ønske om en herlimandagskveld fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

#sjokoladeboller #oppskrift #konfekt #jul #julegodt #kaker #juleforberedelser
21 kommentarer
    1. Namnamanam dette så deilig ut!!!
      Så flink du er som lagre slike selv om du er syk. Hus å ta vare på deg selv nå *vifte litt med pekefingeren*
      Stor bli-bra-klem

    2. Ååååå, så koselig! Dette var det ALLER første jeg lærte meg å lage sånn helt på egenhånd, og nå har min eldste datter også lært seg det! =) Det er fantastisk godt! 😀

    3. Fader heller altså, nå hadde jeg tenkt å ta tidlig kvelden, MEN så kommer du her og frister meg??? Så nå står “deigen” å sveller i kjøleskapet! søren heller altså 😛 haha

    4. Dette skal jeg lage!! TAKK! Pleier å lage noe som jeg kaller for juletrøfler hvert år, men jeg har ikke turt å lage dem enda – for da spiser jeg dem bare opp!! De jeg lager ser ganske like ut som disse du har laget? jeg har raspet sjokolade, melis, m.m. i de. Så rulles de i kokos akkurat som disse. NAM NAM! Kanskje får jeg laget disse også i løpet av den kommende uken 🙂

    5. det er rart hvordan disse boksene plutselig blir tomme … d skjer her også, hadde baket div som jeg skulle glede familie med når vi kommer hjem til jul… det ser ut til at jeg må produsere mer om d skal bli noe av 😛
      Diss høres gode ut, kanskje jeg skal teste 🙂

    6. hei på deg,
      blir inspirert å prøve å lage disse men lurer på vet du hvor lenge skal det holde? skal gi den som gave til venninnene mine til jul
      klemmer
      ione

    7. Ione: Hei Lone 🙂
      Sett i gang du, de holder seg i hvertfall til godt over nyttår 🙂
      Bare be de om å sette de i kjøleskapet 😉

      Lykke til!

      Klem fra Engla

    8. Mmmmm.. har alt i skapet. Fysen, hjemme alene med tre syke barn så kommer meg ikke ut.. helt perfekt snacks på en mandagskveld 😊 TUSEN TAKK ENGLA 😄

    9. Har laga desse og dei holder seg aldri lenge i kjøleskapet ,så lenge du har folk i hus! 😃😃
      Sunne er dei og så her er det bare å gi på 😉

    10. Har laga desse og dei holder seg aldri lenge i kjøleskapet ,så lenge du har folk i hus! 😃😃
      Sunne er dei og så her er det bare å gi på 😉

    11. Mmmmmm!! Onsdag ettermiddag og jeg tror dette er ihvertfall 10ende gangen siden tidlig desember jeg lager disse (dobbel dose hver gang 😉)… er fullstendig hekta og bare må ha i kjøleskapet til en hver tid. 😆😇

    12. Jeg lager med sukring gold istedenfor sukker. Har også oppi et rått egg for bedre binding, det var det også i de vi lagde som barn 🙂

    13. Hei!
      Jeg laget disse i dag, men massen ville ikke stivne. Mener bestemt at jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke.
      Jeg er i Australia, kan det ha noe å gjøre med smøret her? Eller generell temperatur?

    14. Hilde Lund: Hmm, jeg laget de senest dag og de ble fine, så da må det nok ha noe med temperatur, eller om du har hatt i for mye kaffe eller smeltet smør…?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg