Det er helt sant. Ta en bit, og du er hekta!
Her kommer oppskriften på verdens beste sjokoladeboller. Kjempegodt og gjort i en fei
.
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl sukker
3 ts vanniljesukker
2 ss kakao
100 g meierismør
2 ss sterk kaffe
Kokos eller sjokoladestrøssel
Ha de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt.
Smelt smør og bland med kaffe.
Bland alt sammen, og la svelle i kjøleskapet i ca 15-30 min.
Form til små boller som du ruller i kokos eller sjokoladestrøssel.
Oppbevares i kjøleskapet.
Dette er virkelig en av mine favoritter, så for å være på den sikre siden anbefaler jeg å dobble oppskriften (minst)
Jeg har laget dem to ganger alt, men jammen er boksen tom…så nå tørr jeg ikke lage de igjen før om noen dager.
Det er som min venninne sa da hun ringte for å få oppskriften: “i fjor firedoblet jeg oppskriften, men enda ble det ikke nok…”
Med ønske om en herlig mandagskveld fra Engla
Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←
Disse ser nydelige ut! Elsker smaken av kakao, så desse blir nok prøvd i julen 🙂 kanskje en sunnifistert versjon 🙂
ja disse kan jeg også lage ser eg,mangler bare kokos :))
Namnamanam dette så deilig ut!!!
Så flink du er som lagre slike selv om du er syk. Hus å ta vare på deg selv nå *vifte litt med pekefingeren*
Stor bli-bra-klem
Disse må prøves 🙂
Ååååå, så koselig! Dette var det ALLER første jeg lærte meg å lage sånn helt på egenhånd, og nå har min eldste datter også lært seg det! =) Det er fantastisk godt! 😀
namm,,, mye godt til jul 🙂
Fader heller altså, nå hadde jeg tenkt å ta tidlig kvelden, MEN så kommer du her og frister meg??? Så nå står “deigen” å sveller i kjøleskapet! søren heller altså 😛 haha
Dette skal jeg lage!! TAKK! Pleier å lage noe som jeg kaller for juletrøfler hvert år, men jeg har ikke turt å lage dem enda – for da spiser jeg dem bare opp!! De jeg lager ser ganske like ut som disse du har laget? jeg har raspet sjokolade, melis, m.m. i de. Så rulles de i kokos akkurat som disse. NAM NAM! Kanskje får jeg laget disse også i løpet av den kommende uken 🙂
mmmmmmmmmmm nei nå må folk slutte å lage så mye digggg
Mmmm, disse så kjempegode ut 🙂 skal sannelig prøve 🙂
det er rart hvordan disse boksene plutselig blir tomme … d skjer her også, hadde baket div som jeg skulle glede familie med når vi kommer hjem til jul… det ser ut til at jeg må produsere mer om d skal bli noe av 😛
Diss høres gode ut, kanskje jeg skal teste 🙂
anbefales å lage de julekvelds dagen;) jeg lagde disse for to dager siden…tomt nå.
hei på deg,
blir inspirert å prøve å lage disse men lurer på vet du hvor lenge skal det holde? skal gi den som gave til venninnene mine til jul
klemmer
ione
Ione: Hei Lone 🙂
Sett i gang du, de holder seg i hvertfall til godt over nyttår 🙂
Bare be de om å sette de i kjøleskapet 😉
Lykke til!
Klem fra Engla
Mmmmm.. har alt i skapet. Fysen, hjemme alene med tre syke barn så kommer meg ikke ut.. helt perfekt snacks på en mandagskveld 😊 TUSEN TAKK ENGLA 😄
Har laga desse og dei holder seg aldri lenge i kjøleskapet ,så lenge du har folk i hus! 😃😃
Sunne er dei og så her er det bare å gi på 😉
Har laga desse og dei holder seg aldri lenge i kjøleskapet ,så lenge du har folk i hus! 😃😃
Sunne er dei og så her er det bare å gi på 😉
Mmmmmm!! Onsdag ettermiddag og jeg tror dette er ihvertfall 10ende gangen siden tidlig desember jeg lager disse (dobbel dose hver gang 😉)… er fullstendig hekta og bare må ha i kjøleskapet til en hver tid. 😆😇
Jeg lager med sukring gold istedenfor sukker. Har også oppi et rått egg for bedre binding, det var det også i de vi lagde som barn 🙂
Hei!
Jeg laget disse i dag, men massen ville ikke stivne. Mener bestemt at jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke.
Jeg er i Australia, kan det ha noe å gjøre med smøret her? Eller generell temperatur?
Hilde Lund: Hmm, jeg laget de senest dag og de ble fine, så da må det nok ha noe med temperatur, eller om du har hatt i for mye kaffe eller smeltet smør…?
Desse her smakte rævhål og eg spydde som faen