hits

Mat og drikke

Her frotser vi i fargerik mat

Reklame | www.cellbes.no

Det er neimen ikke verst å være på slanker'n når man kan fråtse i ferske bær...

Eller det heter kanskje livsstilsendring.. Målet er ihverfall å gå ned noen kilo og bli der...

Ferske bær og cottage chees er sundt, kjempegodt og metter bra. Rene kinderegget rett og slett. Jordbæra synes jeg faktisk er best på denne tiden av året.

Både skjærefjøla og den fine jordbærduken er fra Cellbes. Skjærefjøla finner du her HER  og duken finner du HER 

Serviset er fra Rice

Ostepop'en er det eneste jeg ikke har funnet et godt alternativ for, og det er like greit. Tror det er viktig å kose seg med akkurat det man har lyst på i blandt også jeg, og med det mener jeg vel egentlig hver fredag "hihi"

I morgen er jeg klar for årets instatreff på Strømstad spa i Sveriege, derfor ønsker jeg deg like godt en riktig god helg nå.

Følg meg gjerne på facebook Englas kreativ verden  og på instagram englaskreativeverden  der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min hverdag.

Klem fra Engla

Karrykål - Min nye favorittrett!

Ikke bare er det utrolig godt, men sundt er det også... I dag vil jeg dele oppskrift på min versjon av karrykål med deg. Jeg ble nemlig fristet til å lage denne det for noen uker siden. Min venninne snakket støtt og stadig om karrykål, så jeg tenkte det var på tide å få testet ut denne retten.

Jeg googlet meg frem til at retten blir mye brukt i Danmark, gjerne som tilbehør til annen mat. Noe som sikkert er veldig godt. Min venninne har selv bare fått "servert" ingrediensene og satt de sammen på sin måte. Den første gangen fulgte jeg hennes fremgangsmåte, men har etter fjerde...eller er det femte gangen jeg lager dette, funnet min egen måte å lage karrikål på.

Jeg har blitt så glad i denne retten at jeg til og med har investert i ny gryte. Le Cruset gryten har lenge stått på ønskelisten min og akkurat nå har de 30 % avslag på nettopp denne hos Bakern og kokken

Ingrediensene jeg bruker er:

1 buljongterning

2,5 dl vann

1 kålhode 

2 løk

2 ferske chili

1 "bit" ingefær på str med tommelen min

2 båter hvitløk

400 g kyllingkjøtteig

1 ss stekesmør

1 ss olje

2 ss karry

(Min venninne tilsetter også revet eple, men det har jeg kuttet ut. Hvis du ønsker en mildere, litt kradtigere variant kan du også tilsette kokosmelk)

Da starter kuttingen... Det er litt jobb, men jammen er det verdt det "hihi"

Kålen skjæres i tynne, tynne strimler, løken skjæres i små biter, chilien og hvitløken finhakkes og ingefæren rives med det fineste på rivjernet

Når det er gjort koker jeg opp vann og buljong før jeg tilsetter alt jeg har kuttet opp. Så smelter jeg smør og olje i varm panne og "brenner" karrien i pannen før jeg tilsetter kyllingkjøtteigen. Når kyllingkjøtteigen er ferdig stekt putter jeg den i gryta og rører om.

Deretter lar jeg det stå og dampe/småkoke i 30-40 minutter mens jeg rører om litt av og til.. 

Min venninne sa at retten ikke var særlig bloggvennlig, men når jeg sier at det er noe av det beste jeg vet håper jeg det hjelper litt "hihi"

Jeg kan heller ikke få fullrost min nye Le Cruset gryte nok. Den er en drøm å jobbe med og holder utrolig god på varmen.

Nå har jeg lyst til å prøve meg på grytebrød. Har du prøvd å lage det?

Ønsker deg en  herlig  kveld!

Tusen takk for at du tittet innom.

Klem  fra Engla 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

 

 

 

Lag deilig iskaffe på 1-2-3

Hva er vel bedre en iskaffe på varme sommerdager og denne deilige iskaffen lager du på 1-2-3.

Det eneste du trenger er sterk kaffe og melk. Også en isbitform da.

For å gjøre det litt ekstra fint har jeg brukt hjerteformer og det eneste jeg gjør er å lage i stand kruttsterk kaffe. Jeg heller kaffen i isbitformen og putter den i fryseren.

Når jeg da har lyst på en iskaffe er det bare å finne frem lettmelken (for det er den jeg synes er best) og et par isbiter.

Sim salabim - deilig iskaffe på 1-2-3 

*NYT*

Ønsker DEG en herlig dag videre!

Tusen takk for at du titter innom meg og min kreative verden 

Klem  fra Engla


Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her Englas kreative verden og på instagram finner du meg her englaskreativeverden

Hvem sier at man ikke kan leke med maten...:)

Her har jeg ihvertfall lekt med maten de siste dagene og det har vært kjempestas for lykkeliten. Blekksprutpølse var kjempegodt og krabbepølse var slettes ikke så verst det heller :)

Dette er ihvertfall noe jeg har tenkt å gjøre flere ganger, for  gøy var det og lykkeliten spiste nok litt ekstra bare fordi maten var fin og se på. 

Supermat for store og små som er litt matleie. Dette var gjort på noen få minutter, og var ikke planlagt i det hele tatt. Nå når jeg ser på bildene plopper nye ideer opp, for det er utrolig hva man kan gjøre ut av noe så enkelt som pølser og potetmos.

Pleier du å leke med maten?

 

 

 

 

Steinalderbrødet - ny bedre og enda sunnere oppskrift

God morgen. I dag våknet jeg til følgende melding på mobilen "opp og hopp, denne dagen vil bli topp", så da var det bare å sprette opp og starte dagen. *hihi*

Den koselige meldingen fikk jeg fra min gode venninne Anett. I morgen skal hun og kjæresten ta turen hit til Spydeberg, så da spørs det om du også får et lite glimt av henne her på bloggen.



Nå skal ikke jeg påberope meg å være noen kostholdsekspert. Men denne gangen har jeg halvert mengden med olje og tilført mere nøtter så i mitt hode må det da bli sunnere.

Neste gang skal jeg prøve å droppe oljen helt.

Jeg synes brødet er utrolig godt, så det første jeg laget ble borte på null komma niks.

Det har vært stor respons på oppskriften og masse tilbakemeldinger har jeg også fått. Kjempegøy!

Noen synes det så ekkelt ut, noen som syntes det så rått ut, noen mente det var fuglemat og flere synes det er like godt som meg.

Her er oppskriften på mitt ferskeste brød:

6 egg

0,5 dl kaldpresset rapsolje

100 g valnøtter

100 g mandler

100 g gresskarkjerner

100 g hasselnøtter

120 g solsikkekjerner

120 g linfrø

120 g sesamfrø

60 g tørket tranebær

Ingen av ingrediensene skal deles

Bland alt sammen og hell det over i en smurt brødform (jeg bruker bakepapir). 

Til slutt strødde jeg på ca 1 ts nykvernet havsalt.

Stekes midt i ovnen  i ca 60 min på 175 grader

 

Kan virkelig et brød være så lett og lage? Uten mel, gjær og heving. Det er røft grovt og helt naturlig og smaken er nesten for god til å være sann spør du meg.

Brødet holder seg lenge og kan oppevares i kjøleskepet.

For uten stekingen tar det ca 10 min å lage brødet inkludert opprydding.

Steinalderbrød med honning og brunort er min favoritt!



Har du smakt steinalderbrød?

Ønsker deg en  herlig  fredag!

Klem  fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

Vaffeldagen - den sunne eller den usunne varianten

I dag er det den store vaffeldagen og det må jo selvfølgelig markeres her i huset. For her bor jo lykkeliten, den lille vaffelelskeren. Tidligere har jeg laget oppskrift på sunne vafler med vaniljekesam og revet eple. Den finner du *HER*,

men jeg har også laget oppskrift på noen vafler som ikke er fullt så sunne nemlig de jeg kalte sjokoladevafler a`la lykkeliten. For Sjokolade + vafler = lykkelitens drømmevaffel. Oppskriften finner du *HER*

Som oftest lager jeg "vanlige" matvafler

Her er enda en av mine oppskrifter på vafler (sånn ca, for jeg tar det alltid på slump)

Dette er nok de vaflene jeg lager mest av og det er de vi skal ha til kveldsmat i dag.

  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 dl grovt mel
  • 0,5 dl havregryn
  • 6 dl skummet kulturmelk
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  •  Meierismør til pensling av vaffeljernet
  • Hvis du synes at røren blir for tykk er det bare å tilsette litt melk evt. vann
  • Visp egg og sukker, tilsett melk og rør deretter inn alle de tørre ingrediensene.
  • Visp til du får en glatt og klumpfri røre og la vafelrøren stå og svelle i 15 - 20 min.

Stek vaflene gylne i vaffeljern.

Serveres nystekte med for eksempel brunost eller rørte bær og vaniljekesam.
Siden lykkeliten har fri fra barnehagen i dag gikk vi like godt  innom bruktbutikken da vi var på trilletur. Så lykkeliten fikk en vaffelplate der av de koselige damene som jobber der.
Med sol  fra knall blå himmel må jeg bare komme meg ut å rive filler nå når lykkeliten tar formiddagsluren sin.

Ønsker DEG en herlig vaffeldag videre!

Klem  fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

Oppskrift på sunt og godt steinalderbrød

I dag har jeg laget steinalderbrød og du verden så enkelt og fort gjort. Kjempegodt var det også!!

Jeg fikk se et bilde av steinalderbrød på instagram i går og synes det så så fristende ut. Det er nok ingen nyhet dette, men jeg hadde aldri hørt om det før.

Her er ihvertfall fremgangsmåten for min variant av steinalderbrødet:

6 egg

1 dl kaldpresset rapsolje

120 g valnøtter

120 g mandler

120 g gresskarkjerner

120 g solsikkekjerner

120 g linfrø

120 g sesamfrø

60 g tørket tranebær

Bland alt sammen og hell det over i en smurt brødform. (ingen av ingrediensene skal deles)

Til slutt strødde jeg på ca 1 ts nykvernet havsalt.

Stekes midt i ovnen  i ca 60 min på 175 grader

Jeg hadde ikke smurt formen godt nok, så neste gang tror jeg jammen jeg skal ha bakepapir i bunnen. 

Jeg elsker grovt brød og som du kan se på den svette osten hadde jeg ikke tid til å vente til det var helt avkjølt *knis*

Steinalderbrød med honning og brunost kan ihvertfall anbefales!

Har du smakt steinalderbrød?

Ønsker deg en  herlig  kveld videre!

Klem  fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Hjerte og traktorformede sveler / lapper

Sveler, eller lapper er deilig kosemat og tradisjonell kaffemat spesielt på vestlandet. Ikke bare er det deilig, men både mettende og billig å lage er de også. I går da de var her fra avisen serverte jeg sveler med vaniljekesam og bringebærsyltetøy,

  • Denne oppskriften gir ca 10 lapper

3 egg

1 dl sukker

3 dl skummet kulturmelk

2 ss smeltet smør

1 ts natron

4 dl hvetemel


Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett melk og smeltet smør.

Bland mel og natron og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en glatt og klumpefri røre. Det er delte meninger om rører  med natron skal stå og svelle eller ikke, men jeg pleier å la røren stå i ca 15 minutter før jeg starter. 

Stek svelene på middels varme til de blir lyse brune på begge sider. Har du teflonpanne trenger du ikke bruke smør i pannen.

 

Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og vaniljekesam eller rømme, brunost eller smør og sukker.

  • Siden jeg skulle få besøk ville jeg prøve meg på noe nytt, nemlig hjerte og traktorlapper. Jeg helte røren rett opp i pepperkakeformene (som jeg hadde smurt med litt smør), men man kan også steke svelene på vanlig måte og presse ut figurer etterpå. Det er kanskje lettere.

    Det er ihvertfall gøy å kunne servere med en liten vri iblandt og damen fra avisen var imponert over oppvartningen, så da er jeg også veldig fornøyd :)




  • Denne tenkeboblen satte jeg på skapet over ovnen for en stund siden. Først skrev jeg "husk å lukke skapdøren", for jeg har ei venninne som "irriterer" seg over at jeg har en tendens til å glemme det. Men jeg vasket jeg det bort og skrev dette i stedet.
  • Skapdørene er hennes problem og ikke mitt, hihi
  • Ønsker deg en herlig kveld videre!

    Klem  fra Engla ♥

    Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden



Bananpannekaker - fem gode grunner til å spise dem

God morgen♥

Hva med bananpannekaker til frokost?

Det spiste lykkeliten og jeg for noen dager siden og da fikk jeg også brukt litt av min hjemmelagde vaniljeekstrakt igjen :)





Oppskriften får du her:

1/2 moden banan

2 egg

1 toppet ss havregryn

1/4 ts muskatnøtt

2 ts vaniljeekstrakt 

1/2  ts kanel

vann

salt 

smør til steking

 

Bland havregryn og litt vann og la det stå en liten stund før du blander i de øvrige ingrediensene.

Dette er nok til fem små pannekaker og her får du fem gode grunner til å spise dem

  1. Muskatnøtt inneholder stoffet myristin som vekker hjernen og holder deg skjerpet, samtidig som hukommelsen blir bedre
  2. Egg inneholder kolin, som også bedrer både konsentrasjonsevnen og hukommelsen
  3. Havregryn er rik på kostfibre, som metter
  4. Bananens karbohydrater  forsyner hjernen med drivstoff
  5. Kanel er med på å holde blodsukkeret stabilt

 

Med ønske om en superduper dag til dere alle fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her → Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Slankedigg for deg som er E L S K E R søtt

Det er sikkert flere en meg som kan være flinke til å spise sunt og riktig hele dagen, for så å gå på en skikkelig smell når kvelden og "søtsuget" kommer. 

Da er dette et godt alternativ å lage i stand å ha i kjøleskapet.

Cottage cheese, vaniljekesam, eplebiter, pærebiter, bananbiter og bittelitt revet mørk sjokolade på toppen.

1 boks cottage cheese, i boks vaniljekesam (eller tilsvarende med favorittyoghurten din) 2 bananer i biter og et eple og en pære i biter. Det er sånn ca blandingsforholdene jeg pleier å bruke, men her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan putte oppi.

Godt til både frokost, lunch, dessert og til kvelds..:)

Med lykkeliten i seng kan mamman sitte i sofaen å spise, hihi



Pleier du å lage deg noe godt på kveldene?

Minner om min giveaway - hvor du kan vinne nydelig putetrekk 

Klem fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Oppskrift på deilige vafler med vaniljekesam og revet eple

I dag har lykkeliten og jeg laget delige vafler til lunch.. Disse ble så gode at jeg fikk lyst til å dele oppskriften med dere. Lykkeliten er veldig glad i vafler, så jeg liker å eksprementere litt med forskjellige ingredienser.

Tidligere har vi laget vafler med sjokoladebiter som jeg har delt her på bloggen, men i dag ble det en sunnere variant. 

Vafler med vaniljekesam og revet eple




Oppskriften får du her:

1 beger med vaniljekesam

1 revet grønt eple 

3 egg

1,5-2 dl hvetemel (jeg glemte å måle opp)

1 ts bakepulver

1/2 ts kanel

1 ss vaniljeekstrakt (denne kan du fint bytte ut med vaniljesukker, men siden jeg har laget vaniljeekstrakt er dette en av tingene jeg bruker den til)

 

Visp egg, vaniljeekstrakt og bakepulver, tilsett vaniljekesam og revet eple. Til slutt tilsetter du hvetemelet og rører godt. Røren skal ha en fyldig konistens.

La røren stå på benken og hvile noen minutter før du begynner å steke.

Så er det bare å smøre vaffeljernet med et godt smør og steke. Jeg brukte ca 3 ss med røre pr. plate og det ga 6 vaffelplater.

 

Serveres gjerne med cottage cheese, eplegele, blåbær og et lite kaneldryss.

Bon Appetit!

 Minner om min giveaway - hvor du kan vinne nydelig putetrekk 

Klem fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Hjemmelaget vaniljeekstrakt


Hjemmelaget vaniljeekstrakt:

1 vaniljestang

1/2 flaske vodka

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene


Putt alt sammen i ett tett glass (både vaniljestanga og frøene)

og hell over vodka.


Sett glasset mørkt og rist litt på det en gang i blant.

Etter ca to mnd har du en deilig hjemmelaget vaniljeekstrakt klar for bruk ♥

Etterhvert som du bruker av den kan du fylle etter både med vodka og vaniljestenger,

sånn at du hele tiden har litt stående :)

 

Med ønske om en strålende fin søndag videre fra Engla ♥

 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her → Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Jula varer ihvertfall ikke helt til påske!!!

Det fikk jeg virkelig erfart i går, da jeg hadde bedt min datter hit på julemiddag. Ribbe, julepølse, surkål, poteter og mors hjemmelagde saus.

Da min datter kom sto ribba i ovnen. Gyllen og fin, med en svor som begynte og bli sprø, så da var det bare å sette på potetene og vente på at alt skulle bli ferdig.

Sultne og glade over å kunne spise enda et deilig julemåltid satte vi oss fornøyde til bords med hver vår juletallerken ♥



Jeg skjærte en bit av ribba og puttet den i munnen, men den rakk bare så vidt å treffe tungen, før den traff asjetten igjen.

Æsj...ribba var sur..!!!

Ikke bare litt smågretten liksom, nei denna grisen var rett og slett DRITSUR med stor D til og med.

Så det var 1,7 kilo ribbe rett i dass, eller ihvertfall i biodunken.


Så mye for å kjøpe den fine ferske ribba i butikken...

 

Jeg ante ugler i mosen allerede da jeg åpnet plasten, for det luktet jo ikke godt. Så jeg ringte min mor for å spørre om det pleide å lukte vondt av fersk ribbe. Hun sa det var helt vanlig, og at det alltid lukter litt når man åpner den.  Ja, ja tenkte jeg og fortsatte å gjøre i stand, for med alergi og litt "dett i desa" er jo ikke jeg den rette til å avgjøre hvor mye det skal lukte. Jeg har til og med kastet helt fersk kyllingfileet, fordi jeg synes den luktet vont. Så denne gangen tenkte jeg, at det bare var å skjerpe seg.

Min datter har egentlig aldri vært så glad i ribbe. Først denne julen fant også hun ut at det var godt alikevel.

Men da hun kom inn døren i går var det første hun sa: "ribbe lukter ikke så godt da mamma", hmmf.."Å, jo da, bare den er ferdig lukter den kjempegodt" (NOT)

 

Så konklusjoner er: Ha aldri en sur gris i hus!!! Den lukter ille og smaker enda verre!!!

Selv om jeg hadde troen til det "bitter end",  hjalp det ikke med hverken positive tanker, ord eller handlinger i forhold til ribba.

Men med galgenhumor og masse latter, la vi ribba til siden og spiste opp alt det andre. Gode og mette ble vi også. 

 

I dag skal vi spise middag sammen igjen, men denne gangen blir det noe helt annet en julemat, for julematen varer definitivt ikke frem til påsken!

 

 Med ønske om en herlig dag videre fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

 

mmm...Multelikør og multekrem (oppskrift følger)

Denne gangen skulle multene nytes max, så for litt over en måned siden laget jeg multelikør, sånn at den kunne siles og helles i karaffelen til jul.


Jeg brukte ca 700 g multe, 300 g sukker og 0,7 l vodka (37.5 prosent). puttet alt i ett stort norgesglass og lot det stå på benken i litt over en måned.

Det eneste jeg gjørde med den denne tiden, var og snu glasset på hodet en til to ganger om dagen.

Jeg prøvesmakte i går og den var kjempegod, men nå skal den få stå og godgjøre seg frem til påsketider.

Men det var ikke bare likøren som ble god, for av multene laget jeg multekrem.

Jeg laget bare vanlig krem av fløte og sukker og rørte inn halvparten av multene. Resten av multene puttet jeg i fryseren.

Den ble jo ikke akkurat som andre multekremer, men det ble veldig, veldig god og da jeg spiste kom jeg frem til at den sikkert hadde blitt enda bedre med revet sjokolade på også.

En nydelig dessert, men kun for voksne :)

Er du glad i multer?

Med ønske om en  herlifredagskveld til deg fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←  

 

 

Mmm - Mokkalikør

  • I går kveld laget jeg Mokkalikør. Hadde egentlig tenk å lage eggelikør, men ombestemte meg i siste liten.
  • Jeg var så uheldig å knuse den ene flasken jeg skulle bruke,  og da kom denne søte flasken godt med. 

    Det er egentlig en liten flaske som det har vært babysaft i, men med ny farge på lokket ble den riktig så fin.


  • Ingrediensene jeg brukte var:

5 dl kremfløte

5 dl vann

3 ss kaffepulver

3 ss bakekakao

5 eggeplommer

7 ss sukker

3,5 dl vodka (37,5 prosent)

 

Fremgangsmåte:

Først kokte jeg opp opp fløte, vann, kaffe og kakao. Vispet sammen eggeplommer og sukker i en bolle, og helte den varme væsken litt og litt i eggeblandingen mens jeg rørte godt.

Deretter helte jeg alt tilbake i kjelen og lot det koke opp mens jeg hele tiden rørte.

Så var det bare å avkjøle det hele, tilsette vodkaen og fordele likøren på fine flasker. 

 

Har du laget noe lignende?

 

 Med ønske om en herlilørdagskveld fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←  

 

Jeg inviterte naboen på raspresk...

I formiddag ringte jeg til naboen og spurte om hun ville komme over på raspresk...og i andre enden hørte jeg bare: hva???

Raspresk, sa jeg...


Har du hørt om raspresk før?

Hemmeligheten ligger her



Poteter...

Neida, det er ingen hemmelighet, for raspresk er faktisk en rett som ble mye laget i Trysil før i tiden.

Det kan minne om pannekaker, men forskjellen er at man tilsetter revet potet.

Masse revet potet...

I de gode gamle oppskriftsbøkene fra Trysil står det blandt annet at man til fire personer skal rive 10 poteter og ha i mye mindre veske enn det jeg hadde i dag, men nå er jo ikke vi hverken tømmerhoggere, gårdbrukere, eller tømmerfløtere, så da lagde jeg min egen litt lettere variant i dag.

I røren hadde jeg 2 egg, 2 revne poteter, ca 5 dl melk, litt salt og hvetemel sånn at det ble en fyldig røre. 

Stekt i pannen med smør og servert med ett sukkerdryss.

 



Naboen, ja hun spiste opp raspresken sin hun og sa til og med at hun syntes det var godt.



Men for lykkeliten var ikke dette noen slager, ihvertfall ikke i dag. Han har aldri smakt strøsukker før og syntes ikke det var det store heller, så for han ble raspresken byttet ut med en vaffel.

 

Håper du også koser deg og har en fin søndag!

Klem fra Engla

 

Minner også om Giveaway - hvor du kan vinne nydelige apotekerglass!!  

 

 

 

Sommerfuglserviset mitt

Det er flere av dere som har spurt meg hvor jeg har fått tak i serviset mitt og svaret er Bohus.

Jeg elsker sommerfugler og da jeg fikk se dette på Bohus sommeren for to år siden, måtte jeg bare ha det.

Det er ett sevise med kopper, asjetter, middagstallerkner og suppeskåler og i tillegg kunne man kjøpe spisebrikker i samme serie.


En suppeskål med lapskaus som biter...!?!

En middagstallerken med Kjøttpudding med amerikansk blanding og potetmos


Asjett med fastelavensboller

og spisebrikke.

Jeg har hatt en tendens til å spare på alt som er fint. Altså bare se, men ikke røre... og ihvertfall ikke bruke. 

Det er jo bare tull..., så jeg har tatt meg sammen og dette har jeg vært flink til å bruke hver dag.

 

Har du mange ting som bare skal brukes til i spessielle anledninger?

 

Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 


#interiør #mat #fastelavensboller #lapskaus #spisebrikke #hekling #diy #servise #sommerfugler

En lapskaus som biter...!?!

Denne lapskausen ble kjempegod og er utrolig lett og fort gjort å lage. Siden det var litt huskaldt her i går fikk jeg lyst til å lage en lapskaus som ga litt ekstra varme i form av krydder.

Oppskriften på lapskaus som biter får du her:

Ingredienser:

2 poser med lapskausblanding

400 gram karbonadedeig

6 terninger med kjøttbuljong

8 dl vann

Sukkerkulør

Salt, pepper, hvitløkspulver, grillkrydder og sist men ikke minst litt piri piri

 

Brun karbonadedeigen og ha den over i en kjele sammen med lapskausblandingen og buljongen. Tilsett 6 dl vann og la det småkoke i 10-15 min.

Smak til med krydderet.

For å få ett best mulig resultat avkjøler du lapskausen og varmer den opp igjen ved servering.

Serveres med ferskt brød, rundstykker eller flatbrød.



Bon appétit

 

 

Klem fra Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 

 

 #middagstips #oppskrift #lapskaus #hot #spicy

Kjøttpudding med amerikansk blanding og potetmos

I går laget jeg min datters favorittrett nr 1, nemlig kjøttpudding med amerikansk blanding og hjemmelaget potetmos.

Kjøttpudding:

Bland sammen 1 kg medisterfarse og 200 g amerikansk blanding og ha det over i en smurt brødform.

Sett ovnen på 180 grader og stek kjøttpuddingen i vannbad midt i ovnen i ca 60 minutter.




 

Resultatet blir en saftig og god kjøttpudding, 

som er god både som middag og som pålegg på brødskiva. Kjempegodt på knekkebrød også synes jeg.


Hjemmelaget potetmos:

Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre. Hell av mesteparten av vannet.

Mos potetene og rør inn melk og litt smør til passe konsistens.

Rør godt og smak til med salt og pepper og gjerne litt hvitløk.

 

Så enkelt og så godt ♥ Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen ♥

 

Engla

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her → Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden  

Rognebærgele - oppskrift

For ett par uker siden hadde jeg en liten gjettekonkurranse her på bloggen hvor spørsmålet var hva jeg skulle bruke rognebærene til.

Det kom mange spennende og kreative forslag, men svaret var som mange av dere gjettet rognebærgele og her kommer oppskriften på rognebærgeleen min.



Ingredienser:

400g rognebær

200g sukker

8 dl vann

ca 9 plater gelantin (sjekk på pakken hvor mye du trenger)

 

Fremgangsmåte:

Rens bærene og ha dem i en kjele sammen med vannet og la det koke i ca 25 min. Sil av og kast bærene.

Ha i sukker og rør til alt er oppløst. Avkjøl.

Bløt opp gelantin i vann som anvist på pakken. Tilsett gelantinen i den lunkne rognbærjuicen og rør om.

Helles over i glass og settes kjølig.

(det sies at rognebærene skal ha hatt en frostnatt for å være best mulig, så etter å ha renset mine bær putter jeg de rett og slett i fryseren over natta)



Rognebær er godt og gratis og fulle av c-vitaminer og denne geleen bruker jeg blant annet til viltretter og lammeretter.



Romeo, hunden til min datter, sa ikke nei takk til litt rognebær han heller :)

 

Pleier du og plukke og bruke rognebær til noe?

 

Med ønske om en riktig god helg til deg fra Engla ♥ 


 Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 

 


 

Vafler med sjokoladebiter - a`la lykkeliten

Vafler med sjokoladebiter var faktisk lykkeliten sin ide, for selv om han kanskje ikke var klar over det, var det han som satte meg på tanken.

På søndagene pleier vi å møte storesøster Vibeke og da er boller med sjokoladebiter blitt ett fast innslag.

I går da jeg skulle lage vafler var det han som sa sjokoladevafler, eller rettere sakt "sjokoladeaffel"...jeg prøvde å tøyse det bort da siden det var middagsvafler vi skulle ha, men tanken var der....

Derfor passet jeg på å spare igjen litt av røren, så  i dag skjærte jeg opp sjokoladebiter og puttet opp i røra.

Jeg pleier også å erstatte litt av hvetemelet med litt havregryn i vaflene.

og i dag ble det altså sjokoladebiter i tillegg

Her er min oppskrift på vafler (sånn ca, for jeg tar det alltid på slump)

  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl havregryn
  • 4 dl skummet kulturmelk
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g smør
  • (jeg pleier ofte å bytte ut litt av hvetemelet med grovt mel også når jeg skal ha de som matvafler)
  • Hvis du synes at røren blir for tykk er det bare å tilsette litt melk evt. vann

Smør til pensling av vaffeljernet

  • Visp egg og sukker, tilsett melk og rør deretter inn alle de tørre ingrediensene.
  • Visp til du får en glatt og klumpfri røre.
  • Tilsett smør og la vafelrøren stå og svelle i ca 20 min.

Stek vaflene gylne i vaffeljern. Jernet kan smøres med litt smør hvis vaflene er vanskelige å ta ut av jernet.

Serveres nystekte med for eksempel brunost eller rørte bær og vaniljekesam.
Dette var altså den sunne varianten, men vil du lage noen ekstra gode vafler a`la lykkeliten til fredagskosen,
ja da tilsetter du ca 150 g finhakket melkesjokolade rett før steking.
Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med havregryn. Da er det lurt å la havregrynen svelle med melken ca. 30 minutter før du blander det sammen med det a

Hem sier at man ikke kan kose seg til hverdags?

Sjokolade + vafler = lykkelitens drømmevaffel

Disse vaflene ble i hvertfall Nydelige ♥

 

Engla



Spicy kjøttboller

Dette er enkelt og greit verdens beste kjøttboller!

De er fyldige, smaksrike, spicy og passer til både tapas, pasta, pizza, wok eller som vi hadde i går, pommes og salat. De er like gode kalde som varme

 Dette trenger du:

  • 400 g karbonadedeig
  • 3 finhakkede hvitløksbåter
  • 1 finhakket rød chili (rens og fjern alle frøene)
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss HP saus
  • 1/2 ts tabasco
  • litt salt og pepper

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Det er best å bruke hendene.

Bruk en teskje og form til små bollener som du streker på middels varme i en panne med litt olje i.

Jeg pleier alltid å prøvesmake en for å sjekke at de er gjennomstekte

I dag brukte jeg resten av bollene i en wok. Kjempegodt det også.

En fortsatt fin mandagskveld ønskes til deg fra meg ♥

 

Engla


Minner også om → gavedryss...←  med trekning 1 september

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 


Hot and spicy tacosalat

Roccola, hjertesalat, rød og gul paprika, vårløk, purreløk, sokkererter, agurk og tomat. 

Karbonadedeig stekt sammen med en finhakket løk, tre hvitløksbåter og tilsatt tacopulver.

Fullkornspasta.

Toppet med hot taco saus og noen jallapenos.



Enkelt, sunt og veldig godt.

 

Med ønske om en fortsatt fin kveld til deg fra Engla♥

 

Minner også om → gavedryss...←  med trekning 1 september

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 

Ovnsbakte småpoteter

I dag kom verdens beste storesøster Vibeke hjem for å spise middag med oss ♥

Hennes store favoritt er POTETER.

Kokte poteter, stekte poteter, pommes frites, hasselbakte poteter, gratinerte poteter, potetmos, potetsalat, ja og selfølgelig potetgull.

Bare det har POTET i seg går det ned på høy kant.

Vibeke ønsket seg til og med poteter i julegave hun, da hun var lita ♥



Så i dag var det altså POTETER som sto på menyen her og da valgte jeg å lage ovnsbakte småpoteter.

Fremgangsmåten får du her:

Bland småpotetene med olivenolje, salt, pepper og finhakket hvitløk

Legg potetene i en ildfast form og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min.

Snu litt på potetene underveis.

Etter ca 15 min puttet jeg også noen cherrytomater oppi formen og rullet de godt i oljen.

Ovnsbakte tomater er nemlig en av mine favoritter.

Til potetene hadde vi kyllingfilet som jeg laget på denne måten.

Resultatet ble ett godt og smakfullt måltid som egentlig gjorde seg selv ♥

og Vibeke,  hun var veldig fornøyd med potetene og enda mer fornøyd da hun fikk med seg en doggy bagg med restere hjem :)

 

Med ønske om en fortsatt fin kveld til deg fra Engla

 

Grønnsakssuppe - kjempegod i dag og enda bedre i morgen

Både barna og jeg er veldig glad i lapskaus og grønnsakssuppe, så i dag handlet jeg inn grønnsaker og satte igang.

En liten kålrot,

syv gulrøtter,

syv nypoteter,

to løker,

litt purreløk,

fem buljongterninger,

1,2 dl vann

600 gram brunet karbonadedeig 

La det småkoke til grønnsakene er passe myke.

Servert i sommerfuglskål :)

Salt og pepper tar jeg på til slutt av hensyn til lykkeliten.

Kjempegodt, fort gjort, billig og enkelt.

Vil du gjøre det enda enklere kjøper du frossen lapskausblanding på poser i stedet for å kutte grønnsaker selv. Ikke like godt, men helt greit det også.

Godt i dag, men enda bedre i morgen ♥ og da kommer min datter på middag også ♥

 

Ønsker deg en riktig god helg!

Klem fra Engla♥

 

 

Minner om →giveaway←  med trekning 1 august

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 


 

Festklare tomater

Jeg elsker grillede tomater og i dag fikk jeg lyst til å vise dere hvordan man enkelt kan pynte de litt ekstra.



Først skjærer jeg sikksakk mønster langs midten på tomaten. Kniven skal gå halvveis inn i tomaten.

Så deler jeg den i to og vipps så har jeg en dekorativ tomatblomst.

Kjempegod å grille eller bake i ovnen.

Her har jeg lagt på løk, basilikum og ost, men man kan også bruke kryddersmør, andre urter og krydder.

Godt alene og perfekt som tilbehør ♥

 

Har du prøvd noe lignende?

 

Men ønske om en fortsatt fin dag til deg fra Engla♥

 

 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← 

Ett sunt saftig og smakfullt måltid på en enkel måte

I dag har vi spist kalkunfilet, salat og villris  til middag.

Til kalkunfileten brukte jeg Maggy Juicy Chicken med paprika.

Pakken inneholder en krydderblanding og en stekepose.

Det var bare å putte kjøttet i stekeposen, helle i krydderblandingen og sette det i ovnen i 30 minutter.

Krydderblandingen ga en deilig smak og stekeposen gjør kjøttet både saftig og mørt.

Resultatet ble en velsmakende matopplevelse på en enkel måte ♥

 

~♥~ Engla ~♥~

Reker på svensk vis kan så absolutt anbefales

I kveld kom mine kjære gode naboer inn med reker og det som ellers hører med for å lage rekesmørbrød på svensk vis :)

Ja, for det var det de hadde lovet meg, ekte rekesmørgås ♥ og det var utrolig godt ♥

Spiralloff (som da egentlig skulle ha vært tekaka) med litt smør, salat, egg, reker, sitronsaft, salt og pepper, agurk og litt dill på toppen = NYDELIG ♥

Etter å ha spist god mat i godt selskap, sitter jeg her god og mett og er utrolig takknemlig for å ha verdens beste og søteste naboer ♥

 

Pleier du og kose deg med litt ekstra god mat på lørdagskvelden?

 

Med ønske om en fortsatt fin lørdagskveld fra Engla ♥

 

 

Med god hjelp fra lykkeliten er knekkebrødene i boks

Mat må man ha og disse knekkebrødene er min frokostfavoritt :)

I dag var boksen tom, så da viste jeg hva som måtte gjøres.



Så med god hjelp fra lykkeliten er knekkebrødene i boks.

Okay da, han er nok litt for liten til å hjelpe meg med knekkebrødene,

MEN han er verdens snilleste og bare han fikk "hjelpe til" litt i skapet gikk knekkebrødlagingen i en fei :)



Oppskriften finner du her →Hjemmelagde knekkebrød med honning ←

(men denne gangen puttet jeg oppi litt gresskarkjerner også) 

Ingen sak når man har så god kjøkkenhjelp :)♥

 

Pleier du å lage egne knekkebrød?

 

Dagens middag - tjelknøl

Ja i dag har vi spist tjelknøl til middag.

Veldig lettvint og utrolig godt ♥






Lykkeliten satt bare og sa mer, mer og min datter som i utgangspunktet ikke er så begeistret for kjøtt, 

forsynte seg også flere ganger av dette :



Som tilbehør hadde vi soppstuing, poteter og fløtesaus.



Har du smakt tjelknøl?

 

Med ønske om en fortsatt fin søndagskveld fra Engla♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

 

 

 

Frisk og deilig lunsj

Lykkeliten og jeg koser oss veldig med lunsjen og i dag var det endelig årets første jordbær.

Ikke norsk vel å merke, men veeeeldig god :)









Yoghurt, frokostblanding, blåbær og jordbær,

nam, nam...♥

Kan virkelig anbefales :)

Langstekte koteletter med bakte grønnsaker

Denne helgen har lykkeliten og jeg spist langstekte koteletter og bakte grønnsaker.

Brokkoli, gulrøtter, poteter og hvitløk bakt i ovnen

og koteletter som har surret i panna i flere timer

Kjøttet blir utrolig mørt.

Dag to la jeg bare resten i panna og varmet opp.

Enkel og greit ♥

En middag jeg kan anbefale på det varmeste.

 

Med ønske om en fortsatt fin kveld fra Engla♥ 


 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

Minner også om min GIVEAWAY  med trekkning 1 mai. 

 

En middag som kan anbefales

Da vi var i Sverige før påsken kjøpte jeg en kalvestek.

I stedet for å steke den hel, fikk jeg min eldste sønn til å finskjære den for meg.

Så nå har jeg fine biffstykker og småkjøtt i fryseren :)

Men ikke alt havnet i fryseren, for i dag har vi spist biff, pommes frites og en deilig salat med  isbergsalat,

rødløk, paprika, oliven m/paprika og hvitløksbåter. nam, nam♥



Dressingen er en blanding av Iduns fettfrie franske dressing med persille og dill blandet med Balsamico.

Dette ga virkelig utrykket om at "kjøttet er så mørt at det smelter i munnen" mening.

 

En middag som virkelig kan anbefales!

 

Ønsker deg en riktig fin kveld!

Klem fra Engla♥

 

 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ←

En fargerik start på dagen

God formiddag :)

Etter en tur på treningsstudioet,

har lykkeliten og jeg virkelig kost oss med formiddagsmaten i dag.





Blåbæryoghurt med friske bringebær, blåbær og bjørnebær og frokostblanding...

Lykkeliten satt bare og sa mer..., mer...,mer...:)

nam nam♥

Dette kan virkelig anbefales!

Nå tar lykkeliten formiddagsduppen sin og da må jeg passe på å finne på noen kreative sprell :)

 

Med ønske om en fortsatt fin dag fra Engla♥

 

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg herenglaskreativeverden

Hjemmelagde knekkebrød med honning

I går bakte jeg grove knekkebrød med honning.

De er utrolig gode med smør og brunost :)





Oppskriften får du her:

2 dl grovt mel

2 dl store havregryn

1 dl solsikkekjerner

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl linfrø

1/2 ts salt

2 ts honning

3,5 dl vann



grovt mel



store havregryn



solsikkekjerner



sesamfrø, linfrø og salt.

Bland dette godt.



Tilsett honning 


og til slutt vann og rør godt

Dekk ett stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt utover.

Del opp i passende stykker. 

Stek knekkebrødene med varmluft midt i ovnen på 160 grader.

(jeg lagde bobbelrøre og da må man ha ett brett oppe og ett nede og bytte plass etter 30 min)

Etter en time skal de stekes i 10 minutter med åpen dør.

Avkjøles på rist og brytes opp i biter.

Oppbevares tett og tørt.

Klem fra Engla ♥

Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden


#knekkebrød #hjemmelagdeknekkebrød #knekkebrødmedhonning #honning #oppskrift

Pai a'la Monika

Forige helg hadde jeg besøk av ei god venninne og hun lagde verdens beste pai til meg ♥

Den fikk 12 av 10 mulige poeng :)

I går prøvde jeg meg på noe lignende og her får du oppskriften:

Finhakk en løk og stek den med litt smør under svak varme.

skru av varmen og tilsett skinkebiter (jeg brukte en boks picnicskinke)

tilsett 3 dl kokt fullkornsmakaroni og en drøy håndfull timian

bland dette sammen

Gjør i stand paideigen og klem den ut i en paiform 

(jeg brukte maizena paideig som kun skal tilsettes lunkent vann)

Fyll paibunnen med med blandingen ovenfor

visp sammen 3 egg

en boks creme fraiche

og ca 2 dl revet ost

Hell blandingen over

og dytt det forsiktig ned med en gaffel (bare sånn at du får blandet det litt)


Sett paien i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Lag salat av f.eks isbergsalat, rødløk, vårløk og tomater

og dressing av Iduns fettfrie Franske dressing med persille og dill blandet med Balsamico

nam nam ♥

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram