hits

Kaker, konfekt og desserter

Tutti frutti kjeks, priskrig og heklet psketeppe av gamle filler...

I gr lagde jeg tutti frutti kjeks. Noen fargerike kaloribomber, som vi ikke klarer st imot.

De er laget av smr, sukker, egg, mel, vaniljedrper og tutti frutti. Masse tutti frutti...!

Oppskriften fant jeg HER De er veldig enkle lage og passer perfekt til dyppes i pskens kakao.

Vi mtte prvesmake litt bde i gr og i dag. Men n skal vi spare resten til psketuren og det er helt greit, for n er det nemlig priskrig p ostepoppen ogs,

s n er det ostepopp bde fredag og lrdag *hihi*

Jeg har sett at folk har gtt bananas i smgodthyllene disse dagene, noe jeg har holdt meg langt unna. For her er det litt snn at jo mere vi kjper jo mere spiser vi, s da m jeg bare prve styre unna. Alt utenom ostepop. Med det er jo ost, s da er det helt sikkert litt mindre usundt enn alt det andre..

Har du gjort noen kupp i matbutikkene?



Siden det er psketider kjrer jeg p med gult, s i kveld skal jeg prve f ferdig dette teppet. heklet av gammelt sengety. Endelig er det mulig sitte ute rive filler igjen ogs, s i dag har jeg revet s stvskyen sto rundt meg.

Jeg nsker deg en fin kveld!

Klem fra Engla

 

 

Oppskrift p deilige scones

I dag har jeg laget scones for frste gang og du verden s enkelt og fort gjort. Godt var det ogs.

Oppskriften er fra Wenches kjkken og god morgen Norge.



Jeg valgte bruke noen rosiner og myyyyye kokesjokolade *hihi* Det er jo tross alt helg!

Kjpmannsdisken min ble ogs solgt i helgen, s i morgen er det duket for nye kreative sprell.

Jeg likte den veldig godt, men er klar for noe ensfarget der n, tror jeg...For et r siden lovet jeg meg selv trre leke med farger, bruke farger. Mye farger og det har jeg jammen gjort ogs. Jeg ELSKER farger og hva det gjr med meg. For farger gjr meg glad, det er jeg ikke i tvil om. Siden jeg elsker skape nye ting er det utrolig stas at andre liker tingene jeg lager. Ikke bare liker, men til og med vil kjpe det. S n er jeg veldig fornyd her jeg sitter med magen full av scones og med mer plass for nye kreative sprell *hihi*

Har du hatt en fin helg?

Tusen takkfor at du titter innom meg og min kreative verden.

Klemfra Engla


Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden

Kakao p pinne ( oppskrift )

I dag har jeg laget kakao p pinne. Eller rettere sakt kakao p papirsugerr (kjpt p kremmerhuset)

Jeg pleier lage de p en treskje, men det hadde jeg ikke i dag. Like greit med sugeror, for da kan man jo ogs bruke de til drikke kakaoen med.

Frst smelter jeg kokesjokoladen. Enten over varmebad, eller i mikroen. Nr sjokoladen har smeltet tilsetter jeg de smakene jeg vil ha. Denne gangen var det revet apelsinskall. Deretter heller jeg sjokoladen i former. Jeg har prvd forskjellige. Alt fra isbiteformer til sm ste hjerteformer. Denne gangen brukte jeg sm snapsglass i plast.

Jeg brukte ca 4 ml sjokolade, pyntet med noen minimarshmallows (kjpt p Sstrene Grene) og satte de i kjleskapet. Nr de begynner stivne putter jeg en skje, eller som denne gangen et sugerr ned i sjokoladen.

Nr sjokoladen har stivnet helt er det bare fjerne "formen" og putte den oppi en kopp med varm melk, rre rundt til sjokoladen har smeltet., og nyte smaken av deilig kakao.

Like godt hjemme som ute p tur.



Siden jeg liker gjenbruk mtte jeg jo ogs finne p noe med apelsinskallet, s da ble det til stjerner *hihi*

Pent pakket inn i cellofan med noen ekstra minimarshmallows blir dette en fin vertinne/venninnegave ogs.

Har du smakt / laget noe lignende?

Tusen takkfor at du titter innom meg og min kreative verden.

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden

nsker degen fin kveld!

Klemfra Engla




Smaken av sommer - jordbr p flere mter

Dette er hva jeg kaller smaken av sommer. Norske jordbr trukket med sjokkolade, m bare ha det*hihi*

Jeg smelter kokesjokolade med litt delfiafett i mikroen. Dypper jordbrene i og setter de i kjleskapet til sjokoladen har stivnet igjen.

Jeg har blitt hekta, og tenker at dette tross alt er litt sunt ogs.

Her har jeg ogs laget en annen variant, hvor jeg frst duppet jordbrene i gresk yoghurt. Puttet de i fryseren til de var helt frossne, og dyppet de i sjokolade da jeg tok de opp. "Jordbris" med sjokoladetrekk, yum! Deilig p varme sommerdager.

Men markjordbr fra vr egen hage er kjempegodt og lite kan mle seg med den. Den spiser vi akkurat som den er.



Hva er smaken av sommer for deg?

Med blanke ark of fargestifter til nsker jegDEGen en fin mandag



N skal jeg sette meg ned nyte en stund i solstolen fr lykkeliten er ferdig ladet igjen. Han har dette skiltet utenfor dren sin*hihi*

Klemfra Engla♥

Minner omGIVEAWAY←hvor du kan vinne et nydelig We Positive armbnd i valgfri farge.

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden

Pavlova kake p 1,2,3 (og vinner av giveaway)

Frst av alt vil jeg bare si tusen tausen takk for alle de koselige kommentarene og gratulasjonene jeg fikk i gr.Tusen, tusen takk♥

N har jeg laget pavlovakake for frste gang. En utrolig enkel og grei kake som er gjort i en fei.

Ihvertfall nr man lager den p den mten jeg gjorde *hihi*for jeg kjpte Toro sin posemiks til marengsbunnen og bare fulgte bruksanvisningen p baksiden av pakken.

En kjempegod "kake" som forsvant fort.

Gratulerer til Lena Johansen, som ble vinneren av byggesettet fra Koalaplan. Send meg din ardesse, s er pakken snart p vei til deg.

TUSEN takktil alle dere som deltok bde her p bloggen,instagramogfacebook.

Er det noen av dere som vet hva denne blomsten heter? Det er en nydelig klatreblomst som jeg fikk i gave.



nsker deg en herlig kveld videre og hper dagen din har vrt god

Klemfra Engla


Forfriskende deilig Mojito ice pops

I helgen laget jeg verdens beste ice pops for voksne. En deilig forfriskning p varme sommerdager, og et perfekt innslag p sommerfesten.

Mojito er en drink bestende av mynteblader, lime, sukker, hvit rom, soda og knust is. En farlig god drink spr du meg*hihi*

N er det mange r siden jeg smakte Mojito, s det jeg husket var bare den syrlige smaken. Jeg er ikke s glad i sprit, s drinker er ikke helt min greie, men siden jeg elsker prve nye ting mtte jeg jo prve lage min favorittdrink som ice pops.

Jeg gjorde det veldig enkelt og kjpte en boks med Mojito p butikken.

Skjrte opp lime i bter, kuttet opp noen mynteblader og fordelte det i de fire rommene.

Deretter fylte jeg opp med Mojito og puttet det i fryseren. Etter ca 12 timer var de klare. Resultatet ble en forfriskende og deilig Mojito p pinne*hihi*

nsker deg enherligkveld videre!

Tusen takkfor at du titter innom meg og min kreative verden

Klemfra Engla


Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden

Lag yoghurtis p 1-2-3

I gr laget jeg yoghurtis. Lykkeliten elsker selvflgelig is. Derfor prver jeg komme opp med sunnere alternativer og tenkte at yoghurt var lurt.

Jeg gikk rett og slett bare p butikken og kjpte yoghurt,

Skjrte en liten stripe i lokket

og puttet en ispinne nedi.

Ispinnene er fra iser som lykkeliten og jeg har spist tidligere.

En time eller to i fryseren og sim salabim en litt sunnere is laget i en fei,*hihi*

Yummy!

nsker deg en herlig kveld

Tusen, tusen takktil alle som titter innom min kreative verden

Klemfra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden




Deilig mrk sjokolademousse

I dag skal lykkeliten og jeg kose oss med deilig sjokolademousse. Det er egentlig ikke s ofte vi har dessert, men etter at jeg lagde *hvit sjokolademousse* forrige helg fikk jeg lyst til lage den mrke i dag.

Denne sjokolademoussen er prikken over i-en etter et godt mltid. Lekkert se p og utrolig godt.


Inngredienser: (fire posjoner)

200 g mrk kokesjokolade (jeg bruker 70%)

2 egg

2 dl flte

Snn gjr du:

Brekk sjokoladen i biter. Smelt forsiktig over et vannbad, (eller i microen p svak varme. 30 sek om gangen rr underveis).Pisk flten. Skill egget. Visp eggehviten stiv.Visp eggeplommene.

Tilsett sjokoladen i eggeplommen. Vend inn eggehvite og krem og bland godt. Hell moussen over i passende glass eller dessertskler og sett de i kjleskapet i minst to timer fr servering.

Fr servering topper jeg sjokkolademoussen med bringebr, for bringebr og sjokolade sammen er virkelig godt. Man kan ogs bruke pisket krem som topping, kjempegodt det ogs.

Blir det igjen noen br kan du jo rive litt sjokolade over. Det er egentlig et godt tips til litt kveldskos. Frukt med revet sjokolade, for da er det s lite sjokolade som skal til og det blir sunt og nringsrikt alikevel. For litt sjokolade kan vel ikke skade?



Hperduhar hatt en fin dag s langt , og at du fr ensuperettermiddag og kveld.

N skal vi igang med fastelavensforberedelser♥



Klemfra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden← og er du pinstagram finner du meg her →englaskreativeverden

Slutt p slankemat, n er det HIMMELSK mislykkakake!

Mislykkakake er vr favorittkake nr 1 og alle tre barna elsker den. N som det nrmer seg helgen, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere.

Sist jeg laget den var til min datters bursdag og da mtte jeg bare sende med henne det som ble igjen, for er det noe jeg ikke klarer motst, s er det denne kaken.

En skikkelig kaloribombe, men en HIMMELSK god kaloribombe...:)

Mislykkakake (sjokoladekake)

200 gram dronning kokesjokolade

200 gram margarin

4 egg

2 dl sukker

2,5 dl mel

1 ts bakepulver

Smelt sjokolade og smr. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rr inn mel og bakepulver og til slutt rrer du inn smret og sjokoladen.

Hell rra i ei rund form, 24 cm i diameter, og stek kaka p 200 grader i ca 12 minutt. (Stek heller litt for lite enn litt for mye)

Avkjl kaken i formen og sett den i kjleskapet et par timer fr servering, snn at den stivner.

Fr servering pleier jeg og str melis over og gjerne servere den med ferske bringebr.

Kaka skal vere flytende i midten, det er derfor den heter "mislykka" kake. Men p tross av navnet er det vr favorittkake og vi synes den er HIMMELSK :)

Klemfra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Hvit sjokolademousse

Dette er hva vi skal ha til dessert, for i dag har jeg laget hvit sjokolademousse. Det er alltid en sikker vinner nr du skal by p dessert, og det gr veldig fint bytte ut den hvite sjokoladen med mrk hvis man nsker det.

Inngredienser: (fire posjoner)

150 g hvit kokesjokolade

1 egg

2 dl flte

Snn gjr du:

Brekk sjokoladen i biter. Smelt forsiktig over et vannbad. Pisk flten. Skill egget. Visp eggehviten stiv. Visp eggeplommene.

Tilsett sjokoladen i eggeplommen. Vend inn eggehvite og krem og bland godt. Hell moussen over i passende glass eller dessertskler og sett de i kjleskapet i minst to timer fr servering.

Som garnityr kan du bruke f.eks lime, revet sjokolade, bringebr, bjrnebr eller blbr som jeg har brukt i dag.

Du kan ogs rive litt sjokolade ha i moussen.

(jeg hadde desverre bare frossen br her i dag, s resultatet ble der etter)


Jeg m jo benytte anledningen til gratulere de norske jentene, og da spessielt Marit Bjrgen, HURRA FOR NORGE!!!!

Her feirer vi medGULLmynter :)

Hperduhar hatt en fin dag s langt , og at du fr ensuperettermiddag og kveld.

Klemfra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden← og er du pinstagram finner du meg her →englaskreativeverden

Fyller kakeboksen, igjen...

Negerbollene er absolutt min store favoritt. De to posjonene jeg laget forrige uke... De ble bare borte....og jeg kunne jo rett slett ikke lage mer.

Men i morgen kommer min elste snn hjem p juleferie, s i dag tok jeg sjangsen p lage litt til. For dette er nemlig en av hans favoritter ogs.



Denne gangen laget jeg ogs noen med sjokoladestr. I tillegg puttet jeg dem i ste sm konfektformer.

Har du laget deg negerboller enda?

Ikke? Det tar en halv time og er virkelig verdt den tiden. Helt til du gr p vekten...hihi

Oppskriften min finner du ihvertfall her→Verdens beste negerboller - en bit og du er hekta

KlemfraEngla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Iskonfekt med kokos - s enkelt, s godt

I gr laget jeg deilig iskonfekt med kokos og den lukten som mter meg nr jeg pner opp kjleskapdra er den herlige lukten av kokos.

Disse er utrolig lettvinte og enkle lage.

Det eneste man trenger er:

Konfektformer eller sililikonformer

200 g kokesjokolade (her har jeg brukt 100 g hvit og 100 g mrk)

100 g delfiafett

og litt kokos

(kokosen kan fint slyfes, eller erstattes med f.eks revet appelinskall eller hakkede mandler)

Jeg startet med smelte 100 g mrk sjokolade sammen med delfiafettet,og helte det over i formen. Lot den stivne fr jeg smeltet den hvite sjokoladen og helte over.

Til slutt strdde jeg over kokos og satte de i kjleskapet.

Nam, nam

Med nske om en herligfredagskveld tildegfraEngla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

DIY - ste sm sukkerhjerter

For noen dager siden viste jeg frem de smsukkerpuppenejeg hadde laget, men jeg laget ogs ett annet alternativ...sukkerhjerter.

Smaken blir den samme som vanlige sukkerbiter, men er mye stere se p spr du meg.

Server ste sm sukkerhjerter til kaffen i stedet for de tradisjonelle sukkerbitene.

Det gjr plutselig ikke s mye om kakeboksen er tom nr man kan legge ett snt lite hjerte ved kaffekoppen♥

Fremgangsmten finner duher.


N skal jeg skynde meg f ut kransekakestengene fra ovnen..., men for uten litt smpusling skal vi ta det veldig med ro her i dag.

Med sykdom i hus er det ekstra viktig finne ut av hva som betyr noe ikke i disse juletider.

Styrer du veldig til jul?


Med nske om ensuperonsdag videre tildegfraEngla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Verdens beste negerboller - en bit og du er hekta

Det er helt sant. Ta en bit, og du er hekta!

Her kommer oppskriften p verdens beste negerboller. Kjempegodt og gjort i en fei

.


Ingredienser:

3 dl havregryn

1 dl sukker

3 ts vanniljesukker

2 ss kakao

100 g meierismr

2 ss sterk kaffe

Kokos eller sjokoladestrssel

Ha de trre ingrediensene i en bolle og bland godt.



Smelt smr og bland med kaffe.

Bland alt sammen, og la svelle i kjleskapet i ca 15-30 min.



Form til sm boller som du ruller i kokos eller sjokoladestrssel.

Oppbevares i kjleskapet.

Dette er virkelig en av mine favoritter, s for vre p den sikre siden anbefaler jeg dobble oppskriften (minst)

Jeg har laget dem to ganger alt, men jammen er boksen tom...s n trr jeg ikke lage de igjen fr om noen dager.

Det er som min venninne sa da hun ringte for f oppskriften: "i fjor firedoblet jeg oppskriften, men enda ble det ikke nok..."

Med nske om enherligmandagskveldfraEngla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden





Enkel og kjempegod mikroknekk

Her kommer det en oppskrift p kjempegod knekk for deg som hverken har tid eller lyst til tilbringe masse tid p kjkkenet,

men alikevel har lyst til lage "julegodisen" selv.

Ingredienser:

1 dl sirup

1 dl kremflte

1 dl sukker

1 ss meierismr

ca 20 finhakkede mandler

Putt sirup, kremflte og sukker i en stor bolle som tler mikroblgeovn. Bland godt.

Sett bollen i mikroen p full effekt i 7-10 minutt. (litt avhengi av mikroen din)

Ta ut bollen etter 7 minutter og ta vanntesten. Det gjr du ved helle noen drper av rren i en kopp med kaldt vann. Hvis du kan forme en kule er det klart, (hvis ikke setter du karamellen i mikroen en liten stund til).

Ha i smret og rr til det har smeltet. Til slutt tilsetter du mandlene og heller karamellen over i 25-30 ste sm former.

Avkjles og oppbevares kjlig.


Mikroknekk - gjort i en fei "og jeg har enda tid til overs", hihi

Med nske om enfredeligonsdagskveldfraEngla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Gode, enkle mikrokarameller som tar 5 minutter lage (og to minutter spise ...)

I gr kveld laget jeg noen deilige karameller. Det var veldig fort gjort. Det eneste som tok tid var faktisk innpakningen.


 

Ingredienser:

0,75 dl sirup

0.75 dl hvetemel

1, 25 dl sukker

50 g meierismr (kan ogs bruke margarin)

1,5 ts bakekakao

Putt alle ingrediensene i en bolle som tler mikroblgeovn. Ikke bland.

Sett bollen i mikroen p full effekt i 1 minutt.

Ta ut bollen og rr godt.

Sett bollen i mikroen ytterligere 2 minutter. Flg med hele tiden, for det har lett for koke over.

 

Hell karamellen p stekepapir eller i former. La de avkjles litt, og sett de deretter i kjleskapet.

Nr de er avkjlt ruter du de opp med en kniv eller ett pizzahjul og pakker de inn i cellofan.

Snn, da gjenstr det bare se om det er igjenn noen til jul. *smiler*



Ha en fortsatt fin dag!

Klem fra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→ Englas kreative verden ←  

 

Flg meg gjerne p instagram her →englaskreativeverden

 

 

Lykkeliten p epleslang = nydelige eplekaker

Neida, det er stygt skylde p de som er mindre...

Det var vel heller jeg som var p slang mens lykkeliten og storesster matet kattepuser, klatret i trrne og ga hestene epler.

Etter slangen laget jeg eplekaker. En med og en uten mandler p toppen.

Ingredienser:

  • 4syrligeeple
  • 2egg
  • 150gsukker
  • 50g ektesmr
  • 3/4dl helmelk
  • 150ghvetemel
  • 1tsbakepulver
  • 2tskanel
  • 35 g skivede mandler (kan slyfes)

  • Til denne eplekaken brukte jeg en rund for med diameter p 26 cm.
    Forvarm stekeovnen til 200 C.
  • Fremgangsmte:

    Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjr eplene i bter og legg dem i kaldt vann.
    Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smr, tilsett melk og visp blandingen i eggedosisen. Rr inn mel og bakepulver til slutt.
    Hell deigen i en smurt rund form, eller liten langpanne. Dryss 1 ts kanel over deigen.
    Hell vannet av eplebtene, legg dem p deigen og dryss over resten av kanelen og de skivede mandlene. Stek eplekaken midt i ovnen i ca 30 minutter.
    Avkjl kaken fr du skjrer den i ruter rett fr servering.
  • Serveres gjerne med krem eller vaniljeis
    Nam, nam♥



    Mandag, ny uke og massevis av nye muligheter!
    Med nske om en herlig mandag til deg fra Engla♥

    Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Krydderkake med ostekrem

Denne kaken laget jeg ogs til bursdagen min forrige helg.

Gulerotkake er egentlig en av mine favoritter, men siden mottoet mitt er "dette har jeg aldri gjort fr, s det kan jeg helt sikkert", mtte jeg jo finne p noe nytt.

Resultatet ble alts en saftig og god krydderkake med ostekrem.

Enkel og rask gjre♥

Oppskriften fr du her:

2 egg

90 g brunt sukker

120 g lys sirup

90 g ekte smr

2,5 dl melk

250 g hvetemel

1/2 ts garam masala

2 ts malt ingefr

1 ts natron

Ostekrem:

100 g philadelfiaost

200 g melis

1 ss sitronsaft

Pisk egg og sukker til eggedosis

Ha smr og sirup i en kjele og varm opp til det har smeltet.

Tilsett melken og rr blandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Bland mel, garam masala, ingefr og natror og sikt det inn.

Rr forsiktig med en slikkepott.

Hell rren i en rund kakeform/liten langpanne.

Stek kaken midt i ovnen p p 175 grader i ca 25 min.

Avkjles p rist fr ostekremen smres p.

Til slutt rev jeg litt sitronskall og hadde p toppen





Med nske om en fortsatt fin sommerdag til deg fra Engla♥

Minner om →giveawaymed trekning 1 august

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden


Oppskrift p cookies ala Deli de Luca - den seige gode sorten....

Denne oppskriften brukte jeg da jeg laget cookies til bursdagen min.

De blir passe seige og utrolig gode, s selv om jeg laget en stoooor blanding p lrdag er kakeboksene helt tmt allerede.

Oppskriften er som flger:

500 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts salt

20 g vaniljesukker

160 g ekte smr

300 g brun farin ( ikke rrsukker )

250 g hvitt sukker

2 egg

2 eggeplommer

400 g melkesjokolade i terninger

Bland hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker.

Smelt smrret og bland det med sukkeret, eggene og eggeplommene.

Bland mel og smrblandingen og til slutt sjokoladen og kna det raskt sammen.

Rull deigen til en tykk plse og skjr ca 1,5 cm tykke skiver som du klemmer godt ut p bakeplata.

Jeg bruker bakepapir, men du kan ogs bare smre plata godt.



Stekes midt i ovnen p 170 grader i ca 10 min.

La de avkjles litt p plata fr du legger de over p rist, for hvis man begynner flytte p de mens de enda er varme har de lett for dette fra hverandre.




S er det bare nyte ♥

Dette var ihvertfall en av favorittene her i helgen :)

~♥~Engla~♥~

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden

Boller med marshmellows til gojenta mi

Jippi!!!!

I gr kom endelig min kjre datter hjem :)♥

Hun har vrt p ferie og vi har ikke sett henne p maaaange dager.

S da var det duket til fest med hennes favorittmat!

Mammas hjemmelagde kjttpudding fylt med erter, gulertter og mais og hjemmelaget potetmos :)

I tilegg mtte jeg jo lage marshmallowsboller til henne siden hun elsker marshmellows :)♥

Det ermarshmellows i bollene.

Godt ha jenta mi i nrheten igjen♥

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram