hits

Gjrbakst

Legenden om de fire adventslysene

Fire lys brant p adventskransen. Det var helt stille, s stille at man kunne hre lysene snakke til hverandre.

Det frste lyset sukket og sa: "Mitt navn er fred. Jeg skinner s klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg." Lyset ble mindre og mindre...Til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: "Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overfldig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningslst at jeg brenner." s sluknet det andre lyset.

Bedrvet og med lav stemme sa det tredje lyset: "Mitt navn er kjrlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke andre rundt seg, som de skulle elske." S ogs det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, s p lysene og sa med ynene fulle av trer "Dere skal da lyse og ikke slukne," .

Da hrtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: "Vr ikke redd! Mitt navn er hp og lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene."

Barnet fant frem en fyrstikk, og ved hjelp av hpets flamme tente hun alle de andre lysene igjen.

Jeg nsker dere alle en fredfull adventstid, fylt av gode minner og alt det beste denne tidenhar by p.De fleste av oss gleder oss til jul og har gode minner og erfaringer. Men vi gr ogs inn i en tid hvor det er mange som ikke deler denne gleden og som har vonde minner forbundet med julen.

Min oppfordring er derfor at vi har ynene pne og viser omsorg for vre medmennesker.

Med nske om en fredelig sndagskveld til deg.

Engla

Flg meg gjerne p facebook: Englas kreativ verden og p instagram: @englaskreativeverden der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min kreative hverdag.

#adventstid #adventslys #lys #legende #advent #krans #tro #hp #kjrlighet #fred #blogg #interir #jul #love #hope #faith #peace #diy #gjenbruk #fargerikehjem #englaskreativeverden

Solsikkebrd trinn for trinn (+giveaway)

Her skinner solen om dagen, det er vr og i helgen vknet jeg til over 10 000 flgere p Instagram. Det m jo feires! Det er s utrolig gy at s mange vil flge meg i min kreative verden.

For siden store deler av hverdagen min bestr i kreative prosjekter, betyr deres engasjement mye for meg. Det er s koselig og inspirerende f s mange herlige tilbakemeldinger og kommentarer. Selv om jeg ikke alltid fr svart hver enkelt av dere, leser jeg selvflgelig alle kommentaren jeg fr. S tusen, tusen takk til hver og en av dere som titter innom meg og etterlater dere sm spor.

I helgene pleier lykkeliten og jeg innimellom lage solsikkebrd. En stor og mange sm solsikker.

Oppskrift p solsikkebrdene vre:

8 dl lettmelk

50 trr gjr

2ss smeltet smr

1,5 ts salt

7,5 dl havregryn

5 dl sammalt hvete

4,5 dl sammalt rug

0,5 dl solsikkefr

6-7 dl hvetemel

Vann til pensling

Solsikkefr til pynt

Smelt smret og ha i melken. Varm opp melken til 37 grader. Rr ut gjren i melken. Tilsett de trre ingrediensene. (spar igjen 1-2 dl av hvetemelet for justere deigen). Elt deigen godt til den er smidig og lett og arbeide med. Dekk bollen med plast og sett til heving p et lunt sted i 1-2 timer.

Str litt hvetemel utover, og hell deigen ut p kjkkenbenken. Elt den til den blir smidig. Tilsett mer hvetemel om ndvendig.

Del frst deigen i to. Den ene kan du igjen dele i to og av de lager du frst en bolle og den andre biten ruller du ut som en lang plse som rekker hele veien rundt bollen. Klem den sammen rundt bollen og klem bollen flat p toppen, snn at den er p samme hyde som plsen. S kan du finne frem saksen og klippe som vist p bildet under.

Av den andre biten pleier lykkeliten og jeg lage mange sm solsikker.

Nr alle er ferdige kan du pensle bollen med vann og str p solsikkefr

Etterheves under kjkkenhndkle i ca 30 minutter og stekes midt i ovnen i 20-30 minutter p 200 grader. Den strste solsikken m stekes litt lenger. Bank p den etter en stund. Det lyder hult nr det er ferdig. Det samme gjelder de sm.


Brdene avkjles p rist,

Ferskt brd med smr og brunost er vr favoritt.

I samarbeid medmolekule.nohar jeg gleden av f gi bort to solsikke gryteunderlag. Et p instagram og et p facebook.

I tillegg til solsikkeunderlagene f vinnerene et valgfritt gryteunderlag.

For mere info om konkurransen, ta en titt p facebookEnglas kreative verdenog p instagram @englaskreativeverden

Klemfra Engla


Kanelboller i hjerteform (oppskrift flger ogs)

For noen uker siden kjpte jeg denne fine hjerteformen. Jeg satte meg som ml bruke den hver helg. Enten til lage mat eller kaker i.

Tidligere har jeg laget sjokoladekake, boller, rundstykker og pizzaznurrer.

I dag ble det kanelboller. Grunnoppskriften min finner du*HER*

Jeg bruker den samme oppskriften til boller, skoleboller og kanelboller. En posjon ble nok til et fult brett med kanelboller i tillegg til hjerteformen.

Lykkeliten ville ha gul glasur p og du kan jo bare gjette hva han spiste....bare toppen *hihi*

Har du noe tips til hva jeg kan lage neste helg?

Til slutt vil jeg bare si tusen takk for alle koselige kommentarer. Det er desverre ikke alltid jeg fr svart, men jeg kan love at jeg leser alle.

Tusen takkfor at du titter innom

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det herEnglas kreative verdenogp instagram finner du meg herenglaskreativeverden

Klemfra Engla

Bamseboller - trinn for trinn

Nr man blir tre r m man selvflgelig ha bamseboller, s mamsen satte igang og trodde hun skulle gjre det lettvint...

For med den frste porsjonen, (den som skulle til barnehagen) brukte jeg rett og slett ferdig bollemix. Jeg prvde den i sommer og syntes den var helt grei, men denne gangen ville den ikke samarbeide med meg i det hele tatt. Den ble klissete og ekkel og jo mer jeg prvde jo verre ble det. Skal si det gikk en kule varmt her. Jeg som sjeldent sier stygge ord, tror jeg fikk sagt alle de stygge ordene jeg vet om og enda noen til... S resultatet ble bamseboller uten rer...for de glemte jeg i kampens hete.

Men, jeg vet jo at jeg kan, og at jeg har verdens beste bolleoppskrift selv, s andre gangen brukte jeg selvflgelig min egen oppskrift. Ingen "lettvinde" lsninger denne gangen.

Grunnoppskriften min finner duHER

,

S var det bamsebollene da. Frst laget jeg runde boller (litt mindre enn vanlige boller, siden jeg visste at det var treringer som skulle spise de) ogs laget jeg to sm kuler og festet som rer. Klemte de litt flate og satte i rosiner som yne.

Satte ovnen p 200 grader og lot bollene st til heving i 30-40 min.

Pensle de godt med egg og stek de i fem minutter.

En flat sirkel som snute og fylt den med vaniljekrem.

Dytt den p plass og stek bollene i fem minutter til. (nesen skal fortsatt vre hvit)

Nr bamsebollene var avkjlt byttet jeg ut rosinene med smeltet sjokolade som du ser p bilde over her. Den brukte jeg ogs som nese og munnen tegnet jeg med sjokoladekrem (restene etter sjokoladekaken)

Tusen takkfor at du titter innom meg og min kreative verden

nskerDEGen fin kveld!

Klemfra Engla

Min facebookside finner du her→Englas kreative verdenogp instagram finner du meg her →englaskreativeverden


Boller med fyldig sjokoladekrem

I dag har jeg laget fastelavensboller, men p en litt annen mte, for nr jeg tittet i oppskriftsboken min i gr fant jeg ut at jeg ville lage den samme kremen som jeg bruker i Sarah bernhard kakene mine.

En boks med flte og 100 g mrk kokesjokolade en hemmeligheten...:)

Frst koker jeg opp flten, s tilsetter jeg sjokalede i biter og rrer til den har smeltet.

S setter jeg det i kjleskapet over natten (helst i 24 timer)

Da er det bare piske kremen p vanlig mte, men uten tilsette noe mer.

Et tynt lag med jordbrsyltety (i mangel p bringebr), litt krem og et melisdryss p toppen.

N har jeg bare pyntet tre boller, men kremen holder nok til tte boller.

Jeg gjorde det samme i r som i fjor, klippet ut et hjerte av papir og brukte da jeg skulle pynte.

N str bollene i kjleskapet, og i ovnen str min datters favorittmiddag, nemlig kjttpudding med amerikansk blanding, s n venter vi bare p at hun skal komme :)

Oppskriften p kjttpuddingen finner du *her* og oppskriften p bolledeigen min finner du *her*

nskerDEGen fortsatt fin dag

Klem fraEngla

Boller med sjokolade

Gode luftige boller med sjokoladebiter og smeltet sjokolade p toppen. Rosinboller er ikke helt vr greie, men sjokoladeboller derimot har blitt vr klare favoritt.

Grunnoppskriftensom jeg alltd bruker nr jeg skal lage boller, kanelsnurrer og skoleboller er utrolig god jobbe med. Bollene er lette og lage og enda lettere og spise..:)

De passer like godt til barneselskaper som til formiddagskaffen.

Jeg prver stadig nye sjokolader, og denne gangen har jeg prvd freia sin sjokolade Smelt. Den har jeg brukt bde i deigen og som topping.

Grunnoppskriften min finner duHERJeg tilsatte 150 g sjokolade i deigen denne gangen.

Som du ser ble det brtt slutt p godtestoppen her i huset...:)



Med nske om ensuperduperdag viderefra Engla

Har du lyst til flge meg p Facebook kan du gjre det her→Englas kreative verden← ogp instagram finner du meg her →englaskreativeverden

Fastelavensboller - bedre sent enn aldri :)

Bake til helgen?

Her kommer oppskriften og bilder av mine fastelavensboller :) (Bedre sent enn aldri)

Denne deigen er utrolig god og lett jobbe med.



St hvetedeig grunnoppskrift

Ingredienser:

100g smr

5dl melk

50gr gjr

1ts kardemomme

100g sukker

750-800g hvetemel

Snn gjr du:

Smelt smret, tilsett melken og varm opp til 37 grader. Hell melkeblandingen over i bakebollen og rr inn gjr, tilsett sukker, kardemomme og hvetemel.

Elt deigen til den slipper bollen. Sett den til heving og la den heve til dobbel strrelse.

Rull ut bollene og etterhev i ca 30 min.

Pensle med melk, vispet egg eller smeltet smr . Stekes i 10-12 min p 250 grader.

Jeg pleier sette en dobbel deig, for da bruker jeg den bde til boller , skoleboller og kanelsnurrer.

Kjekt ha i fryseren♥

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram