hits

Legenden om de fire adventslysene

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre. 

Det første lyset sukket og sa: "Mitt navn er fred. Jeg skinner så klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg." Lyset ble mindre og mindre...Til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: "Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner." så sluknet det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: "Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke andre rundt seg, som de skulle elske." Så også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa med øynene fulle av tårer "Dere skal da lyse og ikke slukne," .

Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: "Vær ikke redd! Mitt navn er håp og lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene."

Barnet fant frem en fyrstikk, og ved hjelp av håpets flamme tente hun alle de andre lysene igjen.

Jeg ønsker dere alle en fredfull adventstid, fylt av gode minner og alt det beste denne tiden har å by på. De fleste av oss gleder oss til jul og har gode minner og erfaringer. Men vi går også inn i en tid hvor det er mange som ikke deler denne gleden og som har vonde minner forbundet med julen.

Min oppfordring er derfor at vi har øynene åpne og viser omsorg for våre medmennesker.

Med ønske om en fredelig søndagskveld til deg.

Engla

Følg meg gjerne på facebook: Englas kreativ verden og på instagram: @englaskreativeverden der oppdaterer jeg daglig med bilder fra min kreative hverdag.

 

#adventstid #adventslys #lys #legende #advent #krans #tro #håp #kjærlighet #fred #blogg #interiør #jul #love #hope #faith #peace #diy #gjenbruk #fargerikehjem #englaskreativeverden

8 kommentarer

wenchepia

29.11.2015 kl.21:07

Ååå den var fin!!! <3 takk for at jeg fikk lese den..

En fredfylt adventstid med tro,håp og kjærlighet ønskes deg :-*

annebe

29.11.2015 kl.21:13

Er kjempefint og stemningsfullt hos deg...vakkert vers også :)) Ønsker deg ei fin adventstid <3

frodith

29.11.2015 kl.21:32

En fin historie. Og jammen var det fint hos deg nå, med kos rundt bordet i adventsøndagen og alt :-) Blir kos framover nå :-) Klemmer <3

natheless

29.11.2015 kl.21:37

Vakkert, vakkert, alt sammen hos deg! Ha en fin kveld :)

~Lin

29.11.2015 kl.21:38

Nydelig legende....fins mange måter å feire jul på og man kan fint ha glede i livet selvom man mangler noen....det har eg og eg har mistet mange. Eg ferier dem med å være glad i livet og huske på dem med glede i hjertet <3

fruensvilje.blogg .no

29.11.2015 kl.21:46

dette var en vakker historie til ettertanke,ha en nydelig adventstid du også

margarites

29.11.2015 kl.23:21

Denne legenden er så nydelig. Får meg til å tenke litt ekstra på hva lysene står for. Koselig hos deg med glade farger rundt om. Det er så fint og gjennomført :-)
Utrolig nydelig skrevet. Kjenner at håpet er der.:)

Skriv en ny kommentar

Engla

Engla

44, Spydeberg

Mitt navn er Engla. Jeg har tre herlige barn som betyr uendelig mye for meg. En datter på 25, en sønn på 21 og lykkeliten, min lille attpåklatt som er født i september 2011. Mine store interesser er interiør, oppussing, gjenbruk og redesign. Jeg er en kreativ sjel som elsker å skape nye ting. Jeg vil i hovedsak blogge om oppussing av gamle møbler og mine "gjør det selv prosjekter". Men familielivet og hverdagen vil også prege bloggen. Håper du vil finne inspirasjon her i min kreative verden. Kontakt meg gjerne på kreative@engla.no

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram

Kategorier

Arkiv