hits

Solsikkebrd trinn for trinn (+giveaway)

Her skinner solen om dagen, det er vr og i helgen vknet jeg til over 10 000 flgere p Instagram. Det m jo feires! Det er s utrolig gy at s mange vil flge meg i min kreative verden.

For siden store deler av hverdagen min bestr i kreative prosjekter, betyr deres engasjement mye for meg. Det er s koselig og inspirerende f s mange herlige tilbakemeldinger og kommentarer. Selv om jeg ikke alltid fr svart hver enkelt av dere, leser jeg selvflgelig alle kommentaren jeg fr. S tusen, tusen takk til hver og en av dere som titter innom meg og etterlater dere sm spor.

I helgene pleier lykkeliten og jeg innimellom lage solsikkebrd. En stor og mange sm solsikker.

Oppskrift p solsikkebrdene vre:

8 dl lettmelk

50 trr gjr

2ss smeltet smr

1,5 ts salt

7,5 dl havregryn

5 dl sammalt hvete

4,5 dl sammalt rug

0,5 dl solsikkefr

6-7 dl hvetemel

Vann til pensling

Solsikkefr til pynt

Smelt smret og ha i melken. Varm opp melken til 37 grader. Rr ut gjren i melken. Tilsett de trre ingrediensene. (spar igjen 1-2 dl av hvetemelet for justere deigen). Elt deigen godt til den er smidig og lett og arbeide med. Dekk bollen med plast og sett til heving p et lunt sted i 1-2 timer.

Str litt hvetemel utover, og hell deigen ut p kjkkenbenken. Elt den til den blir smidig. Tilsett mer hvetemel om ndvendig.

Del frst deigen i to. Den ene kan du igjen dele i to og av de lager du frst en bolle og den andre biten ruller du ut som en lang plse som rekker hele veien rundt bollen. Klem den sammen rundt bollen og klem bollen flat p toppen, snn at den er p samme hyde som plsen. S kan du finne frem saksen og klippe som vist p bildet under.

Av den andre biten pleier lykkeliten og jeg lage mange sm solsikker.

Nr alle er ferdige kan du pensle bollen med vann og str p solsikkefr

Etterheves under kjkkenhndkle i ca 30 minutter og stekes midt i ovnen i 20-30 minutter p 200 grader. Den strste solsikken m stekes litt lenger. Bank p den etter en stund. Det lyder hult nr det er ferdig. Det samme gjelder de sm.


Brdene avkjles p rist,

Ferskt brd med smr og brunost er vr favoritt.

I samarbeid medmolekule.nohar jeg gleden av f gi bort to solsikke gryteunderlag. Et p instagram og et p facebook.

I tillegg til solsikkeunderlagene f vinnerene et valgfritt gryteunderlag.

For mere info om konkurransen, ta en titt p facebookEnglas kreative verdenog p instagram @englaskreativeverden

Klemfra Engla


6 kommentarer

S herlige solsikke-brd Engla :-) S deilig ut, jeg er glad i brd med mye kjerner og korn :-) Og disse ble jo fine i formen ogs :-) Synd det ikke ble tid til noe treff i helga Engla, men det ble litt liten tid for meg og mammaen til Lille Supermann ogs :-) Vi fr heller ta et treff bare vi to en gang snart :-) Du kan jo komme til Oslo p en vrtur <3 KLemmer til deg <3

mm det s godt ut :) fine bilder :)

ja du er virkelig en dame med kreative evner,en m bare bli glad av slike flotte brd p bordet :)

S stilige disse brdene var. M vre koselig servere og bli servert s kul mat :-D

Kreativ ogs nr det kommer til mat du <3

Mange klemmer

Hei de s god ut m prves .og giwe a wayen blir med likt og deler

Skriv en ny kommentar

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram