hits

Tror du bildet av den gråtende jenta bringer ulykke?

Nå har jeg hengt opp et "nytt" bilde over sofaen. Det vil si jeg fikk det av min kjære søster for seks år siden, men det har ikke vært oppe på veggen etter at vi flyttet hit. Jeg er veldig glad i bildene av de gråtende barna, og har vokst opp med de rundt meg. 

I dag har jeg googlet litt og det er sterke historier knyttet til disse bildene.

Husker du alle maleriene av de gråtende barna som florerte på 60-70-tallet?

Los niños llorones (grineunger) heter denne kolleksjonen med malerier som ifølge legenden bringer ulykke for de som henger bildene på veggen. Det er Bruno Amadio, alias Giovanni Bragolin, en italiensk maler, som malte alle disse maleriene.

Bildet av de gråtende barna skal etter sigende ha en forbannelse, og noen kan fortelle at barna på bildene går igjen alle steder hvor det bildet henger. Det er fortalt at hus med dette bildet på veggen har brent ned, og bildet er funnet like helt i ruinene, og at det i England ble det forbudt å henge opp bildene på grunn av alle brannene. Dette er bare litt av det jeg fant på nettet...

Skumle historier, men jeg velger alikevel ha ha det hengende. Jeg synes det er vakkert og har alltid vært fasinert av disse bildene. 

Har du bildener av de gråtende barna?

Her i huset er vi ihvertfall hoppende glade, for i dag kommer verdens beste Kjell Vegard (min eldste sønn) hjem.Ønsker DEG en herlig dag!

Tusen takk for at du tittet innom

Klem  fra Engla ♥


12 kommentarer

Alexandra Natalie Guttke

17.04.2014 kl.09:34

Bildet var veldig fint, men jeg tror ikke jeg hadde hatt det hengende, haha :D

frodith

17.04.2014 kl.09:52

Husker godt disse bildene, men vi hadde ikke de hjemme :-) Skjønner godt at du bare hopper glatt over alskens overtro.Det må jo lages litt historier til alt sånt :-D Fine gule roser :-) Jeg skal i skogen en bitteliten tur med søsteren :-) Ta litt bilder :-) Ellers snufse her i huset og lage MER påskenøtter, for nå er jeg i gang :-D Snyte og gruble :-D Ha en herlig dag med gutta <3 klemmer i bøtter og spann <3

lulltove

17.04.2014 kl.10:00

Det var litt av en historie! Jeg husker bildene godt og synes at de er veldig fine. Synes at du skal la det henge med mindre du selv blir trist av å se på et gråtende barn hver dag :) Påskeklem :)

Monika T Aaboen

17.04.2014 kl.10:00

Jeg har også hørt mange av disse historiene, men jeg har hørt at det er om du tar det ned igjen eller flytter det som bringer ulykke...

Men jeg synes bildene er nydelige jeg :-)

fruensvilje.blogg .no

17.04.2014 kl.10:47

nå er ikke jeg av den overtroiske sorten så jeg hadde nok hengt opp bilde jeg også :))det går helt sikkert bra og fint var det så hvorfor ikke

Elin Slåen

17.04.2014 kl.12:32

Når jeg var liten hadde faren min tre av disse bildene- to jenter og en gutt. Jeg liker de! Men jeg kjente ikke til historiene bak- interessant!

Jeg har veldig lyst på disse bildene, men veit ikke om faren min har de lenger- ikke er vi på talefot heller, så..

frustrertfrueihouston

17.04.2014 kl.15:08

Jeg husker disse bildene, men var ikke klar over "forbannelsen". Den må vel være knyttet til originalene, og ikke alle trykkene som kom i ettertid? For i tilfelle burde det vel brent veldig mange steder.... Jeg synes barna er vakre, og bildet ditt også.

cuskima

17.04.2014 kl.16:50

husker godt disse bildene og endel andre som florerete på samme tid, dvs eg husker ikkje noe interiør fra 60 tallet hahaha,men husker disse bildene og andre som kom som silketrykk -husker du dem?

Da med barn og gutt i en fin dress type fløyel som satt med en hund

mimre mimre

Trist bakhistorie da,men nydelige bilder:)

antiahobby

18.04.2014 kl.00:46

Jeg har av den gråtende gutt liggende i garasjen, tørr ikke henge den opp i huset, før jeg fått tak i jenta. Det sies at henger de sammen så bringer det lykke. Hver for seg så er den en del av de som mangler å det vil bringe ulykke. Men det spørs hva man skal legge i den overtroen. God Påske til deg og dine :)

Ann-Elin

18.04.2014 kl.06:45

Tror ikke jeg hadde brydd meg så hardt om disse historiene altså. Fine bilder ja.

Cathy

21.06.2014 kl.22:25

Syns det bildet er vakkert! Vet du hva det heter?? Har det et nummer eller noe?

Dersom du ikke vil ha det lenger så gi meg beskjed... Hehe!

nimie

26.01.2015 kl.20:35

Jeg kjøpte 3 bilder jeg å da kom hu ene dama å sa du vil ha ulykke i hjemme når du har dem bildene. Jeg liker dem kjempe mye vil ha hele samlingen

Skriv en ny kommentar

Engla

Engla

44, Spydeberg

Mitt navn er Engla. Jeg har tre herlige barn som betyr uendelig mye for meg. En datter på 25, en sønn på 21 og lykkeliten, min lille attpåklatt som er født i september 2011. Mine store interesser er interiør, oppussing, gjenbruk og redesign. Jeg er en kreativ sjel som elsker å skape nye ting. Jeg vil i hovedsak blogge om oppussing av gamle møbler og mine "gjør det selv prosjekter". Men familielivet og hverdagen vil også prege bloggen. Håper du vil finne inspirasjon her i min kreative verden. Kontakt meg gjerne på kreative@engla.no

Follow on Bloglovin Norske blogger Instagram

Kategorier

Arkiv