Hjerte og traktorformede sveler / lapper

Sveler, eller lapper er deilig kosemat og tradisjonell kaffemat spesielt på vestlandet. Ikke bare er det deilig, men både mettende og billig å lage er de også. I går da de var her fra avisen serverte jeg sveler med vaniljekesam og bringebærsyltetøy,

  • Denne oppskriften gir ca 10 lapper

3 egg

1 dl sukker

3 dl skummet kulturmelk

2 ss smeltet smør

1 ts natron

4 dl hvetemel


Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett melk og smeltet smør.

Bland mel og natron og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en glatt og klumpefri røre. Det er delte meninger om rører  med natron skal stå og svelle eller ikke, men jeg pleier å la røren stå i ca 15 minutter før jeg starter. 

Stek svelene på middels varme til de blir lyse brune på begge sider. Har du teflonpanne trenger du ikke bruke smør i pannen.

 

Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og vaniljekesam eller rømme, brunost eller smør og sukker.

  • Normal
    0

    21

    false
    false
    false

    NO-BOK
    JA
    X-NONE

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Vanlig tabell”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-priority:99;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:12.0pt;
    font-family:Cambria;
    mso-ascii-font-family:Cambria;
    mso-ascii-theme-font:minor-latin;
    mso-hansi-font-family:Cambria;
    mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

    Siden jeg skulle få besøk ville jeg prøve meg på noe nytt, nemlig hjerte og traktorlapper. Jeg helte røren rett opp i pepperkakeformene (som jeg hadde smurt med litt smør), men man kan også steke svelene på vanlig måte og presse ut figurer etterpå. Det er kanskje lettere.

    Det er ihvertfall gøy å kunne servere med en liten vri iblandt og damen fra avisen var imponert over oppvartningen, så da er jeg også veldig fornøyd 🙂




  • Denne tenkeboblen satte jeg på skapet over ovnen for en stund siden. Først skrev jeg “husk å lukke skapdøren”, for jeg har ei venninne som “irriterer” seg over at jeg har en tendens til å glemme det. Men jeg vasket jeg det bort og skrev dette i stedet.
  • Skapdørene er hennes problem og ikke mitt, hihi
  • Ønsker deg en herlig kveld videre!

    Klem  fra Engla ♥

    Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og på instagram finner du meg her →englaskreativeverden

#sveler #lapper #oppskrift #diett # magert #mettende #billig #enkelt #deilig #hjemmelaget #matprat #kosemat #kaffemat #kaffekos #kveldsmat #kveldskos #vaniljekesam
7 kommentarer
    1. Det så godt ut Engla, det er vel en som ble kjempeglad når han så disse tenker jeg 🙂 Det smaker jo litt bedre når man liker formen også, gjør det ikke 😀 Og han fikk vel smake litt han også, ikke bare avisfolket? 😀 Håper du har gode dager Engla, jeg har på følelsen det er litt full fart hos deg, stemmer det? 😀 Stor god klem til deg min venn <3

    2. Det ser nydelig godt ut! Kan tenke meg damen fra avisen ble glad og fornøyd med slik oppvarting ja 🙂 Spennende med slikt besøk også tenker jeg. Håper dagen din har vært god 🙂
      Klem fra Kristine.

    3. Så lurt med pepperkakeformer! Eller så kan en jo bruke silikonformer som man steker egg i. Vet ikke om de må smøres litt også, men det er helt klart morsommere å spise noe som har fin form også. Vi spiser jo tross alt litt med øynene også! Du har så mange lure ideer! Så kreativ! Klem<3

    4. Så herlige! Må jo bli glad av å servert disse <3
      Det meste du gjør er så vakkert og gjennomført! Flinkeste Engla som gjør verden litt penere og bedre <3
      Ha en fortryllende fredag
      Klemmer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg