Ja i dag har vi spist tjelknøl til middag.
Veldig lettvint og utrolig godt ♥
Lykkeliten satt bare og sa mer, mer og min datter som i utgangspunktet ikke er så begeistret for kjøtt,
forsynte seg også flere ganger av dette :
Som tilbehør hadde vi soppstuing, poteter og fløtesaus.
Har du smakt tjelknøl?
Med ønske om en fortsatt fin søndagskveld fra Engla♥
Har du lyst til å følge meg på Facebook kan du gjøre det her→ Englas kreative verden ← og er du på instagram finner du meg her →englaskreativeverden←
#mat #matogdrikke #matblogg #tjelknøl #oppskrift #yummi #middag
10 kommentarer
Hei på deg
Jeg har aldri hørt om tjelknøl 🙂 Ser ut som svinekjøtt ??
Stuet sopp og fløtesaus vet jeg er supergodt da :-))
Så godt det så ut!
Bente og Lars O: Det er oksestek som legges i ovnen da den er dypfryst.
Først langstekes den og etterpå skal den ligge i saltlake noen timer.
Kjøttet blir utrolig mørt og saftig 🙂
Godt å bruke som pålegg også 🙂
Anka: Ja det er kjempegodt 🙂
Åh det hørtes kjempegodt ut!
Bente og Lars O: Ja dette må du prøve !
Man kan bruke viltkjøtt også, for jeg tror opprinnelig det var elgstek de laget det av 🙂
Helt klart! Jeg er som din datter ikke så glad i kjøtt. Dvs jeg spiser helst kyllingkjøtt… mørkt kjøtt er tungt å fordøye og jeg er ikke så lykkelig med det. Tenker dette blir så mørt at det er lettere for magen 🙂
jeg har bare spist tjælknøl av elg,og det kan også anbefales..Helt konge var det:)
Middagen din så kjempe god ut:)
Bente og Lars O: Ja, jeg er heller ikke så glad i det mørke kjøttet.
Liker ikke så godt den tunge metthetsfølelsen det gir…
Men dette kjøttet skal skjæres i løvtynne skiver og jeg tror faktis ikke at vi spiste mer enn 250 gram til sammen.
Jeg ble mett, med godt mett 🙂
for life: Tusen takk kjære deg 🙂
Ja jeg vil tro det er kjempegodt med elg 🙂
Jeg har bare laget med reinsdyr og okse, men må nok prøve med elg jeg også.