Bake til helgen?
Her kommer oppskriften og bilder av mine fastelavensboller 🙂 (Bedre sent enn aldri)
Denne deigen er utrolig god og lett å jobbe med.
Søt hvetedeig grunnoppskrift
Ingredienser:
100g smør
5dl melk
50gr gjær
1ts kardemomme
100g sukker
750-800g hvetemel
Sånn gjør du:
Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til 37 grader. Hell melkeblandingen over i bakebollen og rør inn gjær, tilsett sukker, kardemomme og hvetemel.
Elt deigen til den slipper bollen. Sett den til heving og la den heve til dobbel størrelse.
Rull ut bollene og etterhev i ca 30 min.
Pensle med melk, vispet egg eller smeltet smør . Stekes i 10-12 min på 250 grader.
Jeg pleier å sette en dobbel deig, for da bruker jeg den både til boller , skoleboller og kanelsnurrer.
Kjekt å ha i fryseren ♥
Nam, nam, nam, nam…. Ikke bra for meg å se slike søtsaker på kvelden 😉 Ser kjempegodt ut!!
Ønsker deg en fin kveld videre!
jegda: Tusen takk, ja fersk gjærbakst er utrolig godt 🙂
Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
Klem fra Engla
Åh..de ser gode ut! 🙂 Å så søte med den hjertepynten. 🙂
Krisdine’s blogg: Tusen takk 🙂 Jeg så bilder av noen som hadde brukt en eller annen form for å få hjerte. Det var da jeg kom på at det sikkert gikk ann å bruke papir 🙂
Nam, tusen takk for oppskriften! 🙂
minverdensomungdom: Bare hyggelig 🙂 De bør virkelig prøves hvis du er glas i gjærbakst 😉